Купівля нової машини – радісна і, найчастіше, довгоочікувана подія, яка зазвичай супроводжується ейфорією від того, що вона, нарешті, сталося. Однак через тиждень-другий емоції відходять, і колись заповітна мрія перестає бути такою бажаною. Експерти порталу CarsWeek, посилаючись на статистику сервісу iSeeCars, назвали ТОП-5 автомобілів, від яких відмовляються в перший же рік володіння.

Перше місце зайняв Mercedes-Benz C-Class. Багато з вас, звичайно, будуть здивовані, але цифри не брешуть: 12,4% власників (треба зауважити, що машина нова) відмовляються від цього авто протягом 12-ти місяців після покупки.

Друге місце, і ще один представник «великої німецької трійки» – BMW 3-Series. Нещодавно, до речі, стартував продаж нового покоління, але зараз мова не про це. За даними аналітиків, 11,8% власників продають її в перший же рік. Причини, як водиться, найрізноманітніші: від надмірно високої вартості обслуговування до «втрати колишніх емоцій».

На третьому місці опинився ще один представник преміум-сегмента – позашляховик Land Rover Discovery Sport. 11,8% власників, які відмовляються від нього в перший рік після покупки, нарікають на невиправдано високу вартість обслуговування і невиправдані очікування від автомобіля.

Однією моделлю Jaguar & Land Rover, на жаль, тут не обійшлося. Четвертим з 10,9% відмовами в перший рік став Range Rover Evoque.

Замкнув п’ятірку «заряджений» компакт-кар Mini Cooper Clubman, на частку якого припадає 10,7% відмов.