8443a3d0

Сонце і жара, яких ми так чекаємо в холодну пору року, в теплий час, особливо влітку, стають справжньою проблемою для водіїв. Найбільш відчутна жара для власників авто без кондиціонера і не “найсвіжіших” машин. Хоча питання про те, як же їхати в розжареній машині – рано чи пізно постає перед кожним водієм, пише m2motors.com.ua

Отже, наведу приклад: автомобіль цілий день стоїть на сонці. Відповідно, якщо на вулиці 30 градусів, то в салоні буде набагато жаркіше. Ви виходите з роботи, відкриваєте автомобіль, але сісти в нього не можете – дихати неможливо, а вода в пляшці, яку залишили в салоні, скоро закипить.

Що ж робити?

72508691a98e8ed26146f23d2174ba30

Незважаючи на первинне бажання включити кондиціонер “на повну”, це буде невірно.

Фахівці радять поступати таким чином:

Відкрийте вікна і двері, почекайте декілька хвилин і вже тільки потім сідаєте в автомобіль. А ось кондиціонер якраз відразу включати не варто – від різкого перепаду температур скло може дати тріщину. Так, і вам після жари на користь такий контраст не піде.

Після того, як гаряче повітря трохи вийшло з салону – включіть кондиціонер і направте потік через центральні і бічні дефлектори (віконця, з яких дме повітря). Через пару хвилин повітря стане холодним – тоді переключіть вентилятор на малі обороти.

Не забувайте, що в умовах інтенсивного міського руху система кондиціонування “перенапружується” і навіть може стати причиною перегрівання двигуна. Тому під час руху поглядайте на шкалу охолоджувальної рідини – датчик на приладовій панелі не повинен перевищувати 100 градусів. Якщо стрілка наближається до червоної відмітки, вимикайте кондиціонер.

Якщо вам треба швидко охолодити повітря усередині, поставте на декілька хвилин режим “тільки салон”, але через 10-15 хвилин поверніть колишній режим. Інакше підвищиться вологість салону, і стекла запітніють.

Є ще один прекрасний спосіб охолодити повітря в салоні машини – скористатися сонцезахисними шторками. Вони знизять температуру усередині салону на 5-8 градусів. А ось відбиваючий екран краще розташовувати зовні машини, а не усередині, як це роблять більшість автолюбителів, оскільки велика частина відбитого тепла залишається в салоні.

Ретельний контроль потрібний і за температурою охолоджувальної рідини, і за температурою самого двигуна.

Стежте за повітряними фільтрами – вони можуть засмітитися пилом, тополиним пухом і ін., що спричинить збільшення витрати бензину і зменшення потужності двигуна.

Обов’язково возіть з собою воду для себе і додатково для свого автомобіля. Також не зайвою у багажнику буде і додаткова пляшка охолоджувальної рідини.

document.write(«»);