menaem-motornoe-maslo

Незвичайне дослідження провели в США, де зібрали дані від 498 тисяч власників нових машин, повідомляє veddro.com

Нові двигуни в машинах у нас зазвичай асоціюються з економією і потужністю. Трохи є недовіри до їх надійності, частково досить заслуженої, але в цілому все непогано. Більше того, в нових моделях мають бути усунені недоліки попередників, особливо такі, як велике споживання масла. Так воно і є, окрім декілької винятків.

У дослідженні, яке провело видання Consumer Reports, брали участь машини, випущені з 2010 по 2014 рік. Як уже згадувалося, дані зібралися за результатами експлуатації від майже півмільйона власників. Результати вийшли наступними – в 98% випадках машини споживали масло згідно інструкції. Після 100 тисяч кілометрів витрата трохи збільшувалася, але цей факт простимий.

Але що у випадку з іншими 2%?

Двигуни, що потрапили в ці ряди виявилися дуже ненажерливими стосовно масла. Ненажерою виявилися: 2-літровий турбірований TFSI, 3-літровий V6 від Audi, 4.8-літровий V8 і 4.4-літровий твінтурбо V8 від BMW і, наостанок, 3.6-літровий, 2.5-літровий і 2-літровий мотор виробництва Subaru. Японці споживають трохи менше, ніж німці, але не значно. Ці агрегати встановлюються на Audi A3, A4, A5, A6, Q5, на BMW 5, 6 і 7-ій серії, у тому числі на X5, японські представники – Subaru Outback, Legacy, XV, Forester і Impreza (майже все).

У разі Audi і BMW машини спалюють близько літра масла на тисячу кілометрів, Subaru же потрібний літр на 1700 км. Серед Audi “апетитом” до масла виділилися моделі А4 (2009, 2010 і 2011 років випуску), А5 (2010 і 2011 року) і Q5 (2011 року випуску). У інших підвищену витрату не так відчутно. Представники Audi сказали, що вже працюють над цим недоліком і незабаром виправлять.

BMW заявила, що така витрата абсолютно нормальна для цих двигунів, тоді як для версій M витрата може становити до 1.6 літрів на тисячу кілометрів пробігу (це стосується двигуна 4.4 літра). Представники компанії сказали, що можливо щось зроблять з цим. Але, скоріш за все, не морочитимуться.

Subaru списала підвищену витрату на умови експлуатації своїх машин, мовляв, усі вважають марку дуже надійною і не намагаються берегти. У 2010 році інженери внесли зміни, щоб скоротити витрату масла. Але якось не допомогло.

Загалом, витрата масла в сучасних двигунах трохи виросла, але цю надбавку витрати можна списати на той факт, що в’язкість усього сучасного масла знизилася, тому воно швидше просочується через ущільнення, що призводить до більшої витрати. До такого висновку приходять не лише автомобільні механіки, але і персонал компаній, яким доводиться працювати з ДВЗ в інших галузях промисловості.

document.write(«»);