53742

На думку чиновників, нові знаки допоможуть зробити рух по дорогах України безпечнішим, повідомляє auto.ria.com

З 1 липня в Україні набула чинності нова редакція державного стандарту дорожніх знаків ДСТУ 4100:2014 “Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування”.

Як вказує один з розробників нового стандарту, зміни були вироблені для максимальної відповідності нових знаків до стандарту більшості країн Євросоюзу і покликані зробити рух на українських дорогах безпечнішим. Так, за словами начальника відділу “Центру безпеки дорожнього руху і автоматизованих систем” МВС Анатолія Ткаченка, зокрема, при розробці нових правил були враховані підвищені вимоги до світловідбиваючих властивостей матеріалів, які застосовуються при виготовленні дорожніх знаків.

А також до спеціальних кольорів, що дозволяють людському мозку в найкоротші терміни зреагувати на застережливу інформацію.

За словами представника відділу департаменту дорожньої безпеки компанії “3М Україна” Дмитра Тумаркіна, в новому стандарті з’явився додатковий тип світловідбиваючої плівки з високою інтенсивністю світловідбиття. За словами пана Тумаркина, в попередній версії держстандарту регламентувалося використання тільки двох типів плівки: з і без ефекту світловідбиття.

За словами розробників нового стандарту, усі компанії-виробники дорожніх знаків були повідомлені про підготовлювані зміни і мали в розпорядженні півроку, щоб змінити технічні вимоги до виробництва. Так що, сподіваємося, заміна старих дорожніх знаків на нові повинна відбутися в найкоротші терміни.

document.write(«»);