384806139

Вже пройшов тиждень з того часу, як 4 липня в Києві нові патрульні поліцейські заступили на чергування. Які ж повноваження має нова варта порядку, повідомляє autocentre.ua

Щодня на столичні вулиці виходять близько 500 нових патрульних поліцейських. Велика частина з них (400 чоловік) патрулюють на двох сотнях новеньких гібридних авто, а ось інші (100 чол.) пересуваються пішки. У права поліцейського входить: перевірка документів, персональний огляд за допомогою спецзасобів, огляд речей і авто тільки візуально. Поліцейський також може зупинити авто при порушенні ПДР або при підозрі в здійсненні ДТП або іншого злочину.

Вартовий порядку має також право увійти до квартири без рішення суду, а також попросити піти з якої-небудь території, де сталася позаштатна ситуація.

ДОЗВОЛЕНО

За даними інфографіки, опублікованої на сторінці співтовариства dtp.kiev.ua в Facebook, поліцейський може у разі потреби застосовувати психологічну дію або фізичну силу, але тільки після того, як попередить про це. Він повинен допомогти потерпілому уникнути застосування сили або спецзасобів. Поліцейський має право застосувати зброю у разі загрози життя, звільнення заручників, протистояння озброєним людям.

ЗАБОРОНЕНО

В той же час поліцейським заборонено завдавати ударів палицями по голові, шиї, ключицях, статевих органах, попереку і в живіт, прицільно кидати гранати сльозоточивої дії в натовп, стріляти гумовими кулями зблизька, тримати людину в наручниках більше двох годин, застосовувати водомети при температурі нижче плюс 10 градусів.

chto_razresheno_a_chto_net_novym_patrulnym

document.write(«»);