З 1 липня українці зобов’язані сплачувати транспортний податок на розкішні авто. Так власники авто з об’ємом двигуна понад 3 літри та віком не старше п’яти років повинні сплатити податок у розмірі 25 тисяч гривень.

У мережі вже з’явилася ціла низка методів, як законно оминути цей податок, передає slovoidilo.ua.

Практично всі виробники, у тому числі й преміальних брендів, пропонують авто з об’ємами менше 3 літрів. Подекуди доходить до абсурду.

Porsche Panamera S та Maserati Ghibli не підпадають під цей податок за об’ємом двигуна та дають змогу їздити на розкішному авто, але законно не сплачувати податок на розкіш. У той самий час, власник куди менше розкішного Nissan Murano із двигуном 3,5 літри, зобов’язаний заплатити цей податок.

«Турбіна, дві, або три турбіни і можна спокійно їздити з двигуном 1,8 літра», — говорить Олег Назаренко,президент Асоціації автоімпортерів і дилерів.

Податок на розкіш у основі якого лежить об’єм двигуна є куди менше ефективним ніж, скажімо, податок на основі вартості авто.

Ще один варіант, як обходять цей податок — реальна чи фіктивна заміна двигуна. Номера двигуна у технічному паспорті немає і можна просто дати в ДАІ заяву, що поміняли двигун на «менший».

Для цього потрібно надати довідку з СТО, де була проведена операція. У самому ДАІ не перевіряють фактичний обсяг та просто видають новий техпаспорт. Тож, всім все одно чи поміняли ви реально двигун. 

document.write(«»);