limuzin_iz_khlama_otsenili_v_million

Одного разу Антті Рако, 72-річному шоферові з Фінляндії, прийшла ідея побудувати лімузин з купи заліза, що лежало у нього в гаражі.

Своє дітище він назвав – FinnJet. Машина їздить на 8 колесах, в салоні 10 сидінь, а її вага становить 3,4 тонни. Зовнішній вигляд лімузина нагадує космічний корабель. Антті Рако розповідає, що ідея створення авто прийшла йому, ще коли він тримав автосалон і займався ремонтом машин. У 1984 році Антті зібрав свій перший автомобіль з трьох фургонів GMC. Для створення FinnJet конструктор відвідав усі навколишні звалища і зібрав там більш ніж 40 різних декоративних деталей, у тому числі це були капот і крила Chrysler Imperial. Лімузин збирався впродовж 6 років, повідомляє autocentre.ua.

FinnJet завжди користується популярністю у автолюбителів. Тому багато заходів не обходяться без екстравагантного лімузина. Авто було представлене в Х’юстоні на змаганнях Art Car Parade, де лімузин двічі займав перше місце. У Європі автомобіль був продемонстрований на Essen Motor Show. Крім того, лімузин кілька разів ставав призером інших конкурсів.

FinnJet є справжнім будинком на колесах, оснащеним 86 фарами, 36 дзеркалами, а також двома реактивними двигунами, забезпеченими вихлопними трубами. У салоні є багато зручностей: мікрохвильова піч, телевізор, холодильник, кондиціонер і навіть міні-сауна. Сьогодні Анті хоче продати своє творіння, оскільки йому стало скрутно їздити за кермом. Оригінальний автомобіль виставлений на продаж за ціною 950 тисяч доларів.

document.write(«»);