012

В бригаду спеціального призначення, яка дислокується недалеко від Краснодара РФ вже почали поступати бронемашини Урал “Тайфун”.

У ході польового виходу з військовослужбовцями бригади спеціального призначення Південного військового округу проводяться заняття на автодромі.

Першим ділом було передбачено водіння автомобілів по танкодрому, подолання перешкод (брід, косогір, яр, курган і т.д.). Також відпрацьовуються прийоми маневрування на швидкісній трасі, проходження маршруту в складі колони на максимально допустимих швидкостях. Військові придивляються до нової техніки, вивчають її можливості, відпрацьовують прийоми її застосування. Багато чого робиться вперше.

Автомобіль має повну масу 16 т з екіпажем і повним навантаженням. А маса спорядженого автомобіля – 14 т. Крім того, він може буксирувати причіп масою до 5 т. Кабіна розрахована на 2 людини і ще 8 десантників зможуть розміститися в спеціальному модулі. Окрім цього, Урал ще зможе узяти на борт 2 т вантажу.

Параметри Урал-53099 наступні: довжина – 8065 мм, ширина – 2550 мм, висота – 3645 мм. Автомобіль має регульований кліренс – від 300 до 500 мм. При цьому броньований Урал досить динамічний і може розвинути швидкість до 110 кмч на шосе, а розгін до 60 кмч – 40 с.

Про те, що автомобіль спочатку створювали як бойовий, свідчить і кріплення під озброєння. Урал-53099 оснащений танковим кулеметом “Корд” 12,7 мм, гранатометом АГ-17А або “Балкан”, а також має чохли для транспортування ручних кулеметів ПКТМ. Також автомобіль оснащений приладами нічного бачення, відеокамерами кругового огляду і опційно, системою визначення точки пострілу.

Як бачимо, «Тайфун-У» – це не просто транспортний автомобіль, а фактично легкий БТР, який за силою озброєння вже наближається до БТР. До того ж, його досить непросто підбити силами стрілецького озброєння і ручними гранатами.

document.write(«»);