928435

Щоб продати свої автомобілі подорожче, багато виробників суперкарів або машин, зібраних вручну, вдаються до різних хитрощів. Наприклад, вони видають трохи допрацьовані моделі обмеженим накладом. І виставляють на них захмарні ціни.
Розрахунок простий: чим менше накладу у автомобіля, тим більше він ексклюзивний. Тобто і коштує дорожче. Більше того, з часом таких автомобілів може стати ще менше (вкрадуть, розіб’ють і так далі ). Тобто машина стане ще рідкіснішою і дорожчою. Такі раритети продають на аукціонах за нечувані гроші, пише auto.obozrevatel.com

Моделі рейтингу розпродаються впродовж 24 годин з моменту їх презентації на ринку. Ті декілька людей, кому вдається купити найексклюзивніші автомобілі у світі, отримують у своє володіння рідкісні, високошвидкісні і розкішні автомобілі.

Bugatti Veyron EB 16.4

Всього було зроблено 300 автомобілів Bugatti Veyron EB 16.4. Ці надзвичайно швидкі спортивні автомобілі заслужили собі репутацію серед найбагатіших автомобільних ентузіастів по всьому світу. Автомобіль названий в честь французького гонщика, Пана Вейрона (Monsieur Veyron), який переміг в гонці 1939 року під назвою “24 години Ле-Мана” (24 Hours of Le Mans) в автомобілі “Bugatti”. Цей Вейрон оцінюється приблизно в 1,5 мільйона доларів.

Ентузіасти автомобілів вважають, що гроші, витрачені на суперкар Bugatti того коштують, оскільки це одні з кращих автомобілів у світі. Автомобіль оснащений 16-циліндровим турбодвигуном об’ємом 8 літрів. Його максимальна швидкість перевищує 320 кілометрів на годину.

812801

Jaguar ZKR 75

На свій 75-річний ювілей Jaguar створив модель Jaguar XKR75. Цей автовиробник випустив лише 75 таких автомобілів, кожен з яких обійшовся покупцеві в 133568 доларів. Це не дуже дорого, але придбати можна лише у Бельгії, Франції, Італії, Німеччині, Нідерландах і Великобританії.

Серед відмінностей від звичайного Jaguar XKR – поліпшена керованість і спортивно налагоджена підвіска, збільшену потужність. Цей автомобіль може розгонитися з 0 до 100 кілометрів на годину за 4,4 секунди. Максимальна швидкість – 280 кілометрів на годину.

370542

Ferrari 250 GTO Berlinetta

Ferrari 250 GTO Berlinetta є не лише ексклюзивним транспортним засобом, але і рекордсменом. 14 серпня 2014 року Ferrari 250 GTO Berlinetta 1962 року випуску був проданий на аукціоні за 38 115 00 доларів в місті Кармел (Сarmel), штат Каліфорнія. Цей автомобіль був одним зі всього лише 39 екземплярів Ferrari 250 GTO Berlinettas, випущених в 1962 році.

Спочатку замислювалося, що ця модель Ferrari використовуватиметься для автомобільних перегонів, тому вона була оснащена 12-циліндровим двигуном потужністю 296 кінських сил. Попри те, що компанія випустила усього лише 39 автомобілів цієї марки, багато хто називає їх кращими автомобілями цієї компанії за усю історію.

928435

Zenvo ST1

Автомобіль Zenvo ST1, вироблений в Данії накладом всього в 15 екземплярів, є одним з найбільш ексклюзивних автомобілів у світі. Ціна на цей автомобіль – 1,8 мільйона доларів, додаткові функції збільшать ціну автомобіля ще на мільйон доларів. У копієчку обійдеться і його технічне обслуговування. Заміна шин коштує близько 5000 доларів і цей автомобіль має бути відправлений до Данії для здійснення більшої частини ремонтних робіт. Цей транспортний засіб не лише дорогий, він також продається заздалегідь схваленим покупцям.

Клієнти, яким пощастило стати володарями Zenvo ST1, можуть розігнатися з 0 до 100 кілометрів на годину всього за 2,9 секунди. Максимальна швидкість цього автомобіля становить 375 кілометрів на годину, а його вага – усього лише 1360 кілограмів. Автомобіль обладнаний восьмициліндровим двигуном на 7 літрів і 7-швидкісною ручною коробкою передач.

353826

Tramontana

Транспортний засіб, у якого серійний номер є певним рядком вірша, просто кричить ексклюзивністю, як і усе інше в цьому неймовірному автомобілі. Автомобіль Tramontana, названий в честь диких північних іспанських вітрів, може похвалитися 12-циліндровим двигуном з турбонагнітачем потужністю 710 кінських сил, який дозволяє йому розвивати швидкість, що перевищує 320 кілометрів на годину. Корпус автомобіля, що важить 1267 кілограмів, зроблений з суміші алюмінію і вуглецевого волокна.

Попри те, що ціна в 700 000 доларів набагато нижча, ніж у інших транспортних засобів в цьому списку, Tramontana залишається одним з найексклюзивніших автомобілів у світі, оскільки щорічно їх випускається усього лише 12 штук.

907669

Lamborghini Veneno Roadster

Італійські автомобілі Lamborghini самі по собі унікальні, але компанія вирішила перевершити саму себе в честь свого 50-річчя, створивши 9 автомобілів Lamborghini Veneno Roadsters. Ціна такого автомобіля, випущеного в 2014 році, становить 4,5 мільйона доларів.

Кабріолет Veneno Roadster оснащений запобіжною штангою, що висувається при перевертанні для забезпечення безпеки водія і пасажирів. Автомобіль може розгонитися з 0 до 100 кілометрів на годину всього за 2,9 секунди. Максимальна швидкість цієї моделі – 354 кілометри в годину.

276991

Bugatti Veyron Pur Sang

За версією журналу “Автомобіль і водій” Bugatti Veyron Pur Sang є одним з найепатажніших автомобілів на Землі. Враховуючи те, що неймовірно швидкий Bugatti EB16.4 Veyron вже відомий по всьому світу як ексклюзивний автомобіль, “Veyron Pur Sang” став ще більше ексклюзивним, оскільки було випущено всього 5 екземплярів цієї машини.

Pur Sang виділяється серед інших автомобілів своєю обробкою з алюмінію і вуглеволокна. Двомісний автомобіль розгониться до 100 кілометрів на годину за 2,5 секунди за допомогою свого 8-літрового 16-циліндрового двигуна потужністю в 1001 кінських сил. Як і у випадку з Bugatti Veyron, Pur Sang не лише швидкий, але і неймовірно шикарно оброблений. Сміливий інтер’єр і ексклюзивність зробили автомобіль вартістю в три мільйони доларів принадною купівлею для багатих клієнтів “Bugatti”. Всі п’ять Bugatti Veyron Pur Sangs були продані за першу добу після початку їх продажів.

644238

Pagani Zonda Cinque Roadster

Родстер Pagani Zonda Cinque, використовуючий дванадцятилітровий двигун Mercedes Benz AMG потужністю 678 кінських сил, є одним з найексклюзивніших і елегантних автомобілів у світі. Попри те, що модельний ряд Zonda випускається з кінця 1990-х років, Pagani Zonda Cinque був створений в ролі автомобіля обмеженого випуску в 2009 році. Усі п’ять машин було куплено ще до того, як їх закінчили збирати.

Італійський автомобіль розгониться до 100 кілометрів на годину за 3,4 секунди і може досягти максимальної швидкості в 350 кілометрів на годину. Дах родстера Cinque може зберігатися в передній частині капота автомобіля. Ексклюзивність і потужність родстера Pagani Zonda Cinque була оцінена в 1,8 мільйона доларів.

337300

Koenigsegg Trevita

Шведський автовиробник Koenigsegg випустив усього лише три автомобілі моделі Koenigsegg Trevita, що негайно впровадило цей автомобіль в ранг ексклюзивних транспортних засобів і зробило його заповітною метою для любителів автомобілів. Цей рідкісний спортивний автомобіль коштує 2 мільйони доларів і розгониться з 0 до 100 кілометрів на годину всього за 2,9 секунди. Максимальна швидкість Koenigsegg Trevita дорівнює 408 кілометрам в годину.

У унікальному інтер’єрі автомобіля використано покриття з вуглеволокна, але замість звичного чорного кольору в інтер’єрі використаний колір білий металік, що надає автомобілю його назву “Тричі Білий” (Trevita). Koenigsegg Trevita оснащений восьмициліндровим двигуном об’ємом в 4,8 літри з подвійним турбонагнітачем.

325745

Maybach Exelero

Найрідкісніший автомобіль у світі коштує 8 мільйонів доларів. Його можна було побачити у відеокліпі виконавця Jay-Z на пісню Lost One. Колись цей єдиний у своєму роді автомобіль належав реперу Брайану “Бердмен” Вільямсу (Bryan “Birdman” Williams). Проте згодом автомобіль був проданий і зареєстрований в Німеччині. Він був випущений в 2004 році в ролі концептуального автомобіля на прохання німецького відділення компанії Goodyear під назвою Fulda Tires.

Компанії Fulda треба було транспортний засіб, здатний перевершити швидкість в 350 кілометрів на годину, щоб протестувати нове покоління широких шин. Автомобіль важить 2654 кілограми і був розроблений Maybach-Motorenbau GmbH.

787273

document.write(«»);