prot_sist

Мабуть, один з найоригінальніших способів боротьби з викрадачами винайшов адвокат Чарльз Фур’є (Charles Fourier) – тезка знаменитого французького філософа і теоретика соціалізму, що мешкає під Йоханнесбургом. ПАР славиться розбійними нападами на автовласників. При цьому місцеве законодавство допускає будь-яку міру самооборони, якщо йдеться про загрозу життя або майна людини, пише vokrugsveta.ru

Blasterflamethrower_thumb
Винахід Фур’є дуже простий за конструкцією і гранично ефективний при озброєному нападі: у багажник машини встановлюється балон зрідженого газу, який натисненням кнопки подається на “сопла”, вмонтовані під передні двері. Газ запалюється від електричної іскри – з “сопел” виривається стовп полум’я довжиною понад два метри. Пристрій був запатентований під назвою Blaster і користується успіхом у місцевого населення.

До речі, у США з цим теж строго. Компанія Fujitsu Ten запатентувала протиугінну систему, яка не лише перешкоджає крадіжці автомобіля, але і сама ловить викрадача. У салоні автомобіля встановлюються декілька датчиків руху. Коли вони виявляють злочинця, салон вмить заповнюється швидковисихаючою полістироловою піною, яка не дозволяє викрадачеві зрушити з місця. Все, що залишається злодієві – чекати, коли на місце злочину прибуде поліція.

document.write(«»);