Автомобільні експерти розповіли, чому при експлуатації автомобіля важливо дотримуватися правильного розміру колісних дисків. Іноді заміна цієї деталі може зменшити термін експлуатації транспортного засобу або погіршити якість їзди, пише Автотема з посиланням на MMR.

При розробці нової моделі автомобіля фахівці враховують безліч нюансів, в результаті домагаючись максимальної злагодженості в роботі всіх вузлів і агрегатів транспортного засобу, що в подальшому впливає на тривалість експлуатації, дизайн і зручність при його використанні. Розмір колісних дисків, зазначений в паспорті авто, має великий вплив на багато факторів. Наприклад, при установці дисків більшого діаметра, автолюбитель встановлює низькопрофільну гуму і при їзді відчуває найменші недоліки дорожнього покриття.

Встановлюючи на легковий автомобіль колеса величезного розміру, тим самим перетворюючи його в «монстр-трак», слід враховувати, що підвіска не пристосована під їх діаметр, тому доведеться доопрацьовувати багато вузлів. При цьому комфорт пересування значно знизиться, так само як і його керованість.

Експерти відзначають, в разі зменшення або збільшення кліренсу, деяким власникам авто доводиться міняти «рідні» на диски меншого розміру або ставити гуму з більш високим профілем. При цьому не варто забувати, що не слід перевищувати встановлені виробником для даної марки розміри шин і коліс.