Scania Advanced Emergency Brake test. Arvidsjaur, Sweden Photo: Dan Boman 2013

У Київській області почнуть експлуатуватися автобуси з передовими системами активної безпеки, що допомагають уникнути зіткнення.

Аварії з автобусами на українських дорогах відбуваються досить часто, несучи багато людських життів. Для підвищення безпеки пасажирських перевезень був запущений пілотний проект з ініціативи Київської обласної держадміністрації та ізраїльської компанії Mobileye. Він передбачає установку передових електронних систем безпеки на восьми автобусах приміського сполучення – компаній «Союз-Авто», «АТАСС-Бориспіль», «Ірпінське АТП» і «Орденко, які обслуговують маршрути« Бровари – Київ», «Бориспіль – Київ», «Коцюбинське – Київ», «Підгірці – Київ», а також «Креничі – Київ».

Машини отримають систему розпізнавання рухомих об’єктів на дорозі, яка допомагає уникнути зіткнення з автомобілем що попереду або велосипедистом що раптово з’явилися або пішоходом. Також з’явиться адаптивний круїз-контроль, автоматично підтримує задану дистанцію до авто що попереду. Крім того, автобуси оснастять системою, що попереджає про з’їзд із заданої смуги руху (проти засипання за кермом). Ще одна система буде розпізнавати огрядні знаки обмеження швидкості, повідомляє портал www.vaap.org.ua

Всі вищевказані електронні «помічники» працюватимуть на вітчизняних автобусах в тестовому режимі до 20 вересня. Після чого буде прийнято рішення про впровадження нових систем безпеки і на інших маршрутах області.

document.write(«»);