492136

Верховна Рада ухвалила законопроект, за яким МРЕО реорганізують в сервісні центри МВС, які пропрацюють всього 2 роки, повідомляє autocentre.ua

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №2567 “Про сервісні послуги і сервісні центри МВС”, який підтримали 241 нардеп при необхідному мінімумі в 226 голосів. Що цікаво: цей документ спочатку не був включений до порядку денного, і керівництво ВР двічі безуспішно намагалося його внести.

Перше голосування за прийняття в першому читанні було провальним – народні обранці не підтримали цей проект, потім було ще одне голосування за повернення до розгляду законопроекту і лише повторний розгляд дозволив прийняти цей документ в першому читанні.

Законопроектом №2567 вводиться нова структура МВС, що надає сервісні послуги, що стосуються:

– реєстрації і обліку транспортних засобів і зброї;

– видачі усіх необхідних документів, довідок і їх дублікатів, пов’язаних з використанням ТЗ і зброї;

– допуску до проведення іспитів на право управління транспортними засобами і видачі водійського посвідчення.

Окрім самих послуг, в документі чітко зазначений граничний термін їх надання – щоб не було причин для затягування їх в часі.

Наприклад, права повинні видаватися не більше, ніж за 24 години. У такі ж терміни повинна робитися реєстрація транспортного засобу. А ось огляд ТЗ не повинен перевищувати 45 хвилин. Передбачена і скорочена процедура надання послуг, оплата яких здійснюватиметься в окремому порядку, а ціни будуть встановлені Кабміном.

Важливо відмітити, що у разі прийняття цей Закон діятиме всього 2 роки – з 1 січня 2016 по 1 січня 2018, а потім функції з надання сервісних послуг перейдуть в органи місцевого самоврядування. Для цього Кабінету Міністрів доручено в 3-місячний термін підготувати і представити на розгляд парламенту відповідний проект закону про передачу цих функцій.

Разом з вищезгаданим законопроектом Верховна Рада прийняла в першому читанні ще один споріднений документ – №2568 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (відносно плати за сервісні послуги, що надаються МВС), який підтримали 231 народний депутат. За цим проектом, 90% оплати за сервісні послуги МВС спрямовуються до спеціального фонду Державного бюджету, а 10% – до місцевих бюджетів

document.write(«»);