9661

Нещодавно Міністерству оборони України був презентований новий мобільний банно-пральний комплекс (МБПК), призначений для Збройних Сил України, який обладнаний на шасі автомобіля КрАЗ, пише news.poltava.info

Новий мобільний комплекс виготовлений земляками КрАЗа – Крюковським вагонобудівним заводом. Він являє собою два контейнера, встановлених на базі легендарного “лаптежника” – КрАЗ-255Б1 з причепом.

У одному з контейнерів обладнано відділення для прання, сушки і прасування натільної білизни і одягу. У технічному відсіку розміщуються дві дизель-генераторні установки для автономного енергозабезпечення, а також спеціальне устаткування для підключення до зовнішньої мережі.

У іншому контейнері знаходиться мобільний банний модуль, в якому передбачена можливість нагріву води з використанням як рідкого, так і твердого палива.

Спецавтомобіль виготовлявся за тендерними умовами, оголошеними МО. Однією з умов було розміщення МБПК на шасі автомобільних транспортних засобів, що виготовляються чи наявні в Україні.

При створенні комплексу шасі автомобіля КрАЗ-255Б1 піддалося деякому доопрацюванню. Зокрема, допрацьована рама, розміщення запасного колеса, встановлені домкрати-аутригери, що забезпечують горизонтування автоматичних пральних машин, розміщених в контейнері і ін.

9661

255-й – символ свого часу, знову у строю, тепер уже з МБПК на “спині”. Надійність і довговічність автомобілів КрАЗ ні у кого не викликає сумніву – це перевірений часом і дорогами великовантажний богатир.

Хоча довговічність КрАЗів – не лише гордість підприємства, але і одна з його проблем. Адже термін експлуатації автомобілів – 30 років і більше, тому Замовник може не звертатися повторно декілька десятиліть, придбаваючи лише запасні частини для ремонту і обслуговування.

Простота в обслуговуванні і ремонті, а також високий рівень уніфікації моделей сімейства дозволяють давати автомобілям друге життя. Так сталося і цього разу.

document.write(«»);