Українці продовжують охоче купувати вживані автомобілі з дизельними двигунами. Найбільше в нашій країні популярністю користуються старі дизельні машини з Німеччини, так як вони в основному знаходяться в хорошому стані. У 2018 році імпорт дизельних авто в Україні збільшився на 136,8%.

У 2018 році через ФРН вивезли на 20,5% старих дизельних автомобілів більше, ніж роком раніше. Німці активно їх позбуваються. І не тому, що вони погані. Справа в тому, що в багатьох містах Німеччини ввели (або скоро введуть) заборону на використання старих дизельних машин. Тому німці їх продають, здають в утилізацію або просто кидають на звалищах, пише Автотема з посиланням на Autonews.

Найчастіше з Німеччини вживані дизельні автомобілі відправляють в Україну. Охоче ​​їх купують хорвати і словенці. Також на такі автомобілі є великий попит в Австрії і у Франції, що нас здивувало, адже в цих країнах теж діють суворі екологічні норми.

Але в Європі є країни крім Німеччини, де падає популярність дизельних автомобілів. Найбільше зниження попиту на них зареєстровано в Норвегії. Також стали менше купувати дизельні авто швейцарці та фіни.