Сьогодні міські автомобілі Smart стали як ніколи популярними в Україні.

Фото - Smart в Україні: ціна питання

Нагадаємо, найбільш популярними серед автівок які приганяють в Україну виявилися Renault, Volkswagen і Smart.

Нуль проблем з парковкою, невелика витрата палива і яскрава зовнішність авто змушує багатьох задуматися про таку покупку. Тим більше, що старий 10-річний примірник в Україні не проблема підібрати за ціну в районі $5000-6000.

А якщо задатся метою і привезти машину з Німеччини самому? Пропустимо всі витрати на дорогу і порахуємо тільки ціну машини і її розмитнення.

У Німеччині такого віку Smart віддають за ціною близько 1500 євро. Є машини старше і відповідно дешевше, але за нашими правилами зареєструвати в Україні авто, яке не відповідає нормам токсичності Євро 4 вже не можна. А стартували ці норми з 2005 року, так що і Smart вибираємо не старше. Підібрати варіант не складно по сайту, наприклад mobile.de.

І так, ми в Україні з купленим в Німеччині Smart за 1500 євро. Скільки ж обійдеться його розмитнення та реєстрація? За допомогою митного калькулятора у autocentre.ua з’ясовували, що витрати на ввізне мито, акциз, спецмито і ПДВ за авто старше 5 років і мотором 0,7 літра складуть 1687,92 євро.


Додамо до цього сплачені в Німеччині 1500 євро і отримуємо близько 3187,92 євро, або $3565,69. З одного боку, це суттєво дешевше, ніж в оголошеннях просять за авто того ж року вже в Україні. А з іншого, тут не врахована доставка авто, процес пошуку і рутина розмитнення.

document.write(«»);