330x220_385868

Корейська шинна компанія Hankook похвалилася успішним завершенням випробувань своїх безповітряних шин. За заявами виробника, тести на керованість і плавність ходу показали, що ці характеристики вже порівнянні з традиційними шинами.

Hankook працював над розробкою безповітряних шин NPT (Non-Pneumatic Tire) чотири роки. Справжня версія, названа iFlex, дозволила електрокару-випробувачеві розігнатися до 130 км/год, а для подібних шин це рекорд, повідомляє auto.obozrevatel.com

Корейські інженери залишилися задоволені результатами тестів на міцність і витривалість. Більше того, виробничники гордяться, що iFlex можна випускати в чотири етапи (замість колишніх восьми). Це скорочує шкідливі викиди при виробництві.

На жаль, поки що не йдеться про швидкий серійний випуск таких автомобільних шин, але Hankook вважає, що їй ближче за усіх вдалося підійти до мети.

Над сучасними конструкціями безповітряних шин працювали багато компаній (наприклад Bridgestone), але далі за концепти справа не пішла. Фірма Michelin розпочала свої експерименти з автомобільних шин Tweel більше десятиліття тому.

Незважаючи на успіх і навіть пробні автопробіги легковичків з такими покришками по Європі, серійними вони не стали. Вони виявилися неідеальні в плані опору коченню і ряду інших властивостей. Та зате в масове виробництво пішли французькі “твіли” для навантажувачів, самохідні газонокосарки і будівельна техніка.

document.write(«»);