1436873481_38

Невеликий свіжий відеоролик, що демонструє їзду і стрілянину танка «Оплот-Т» українського виробництва, отриманого таїландської армією. Всього до теперішнього часу Таїланд отримав лише 11 танків «Оплот-Т», виготовлених харківським ДП «Завод імені В.О.Малишева».

Таїланд уклав контракт вартістю понад 240 млн дол на придбання 49 нових танків БМ «Оплот-Т» і двох броньованих ремонтно-евакуаційних машин на їхній базі з українською ДК «Укрспецекспорт» 1 вересня 2011 року, з терміном виконання контракту до кінця 2014 року. Таїланд виступив фактично стартовим замовником на танки БМ «Оплот» розробки ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова», що представляють собою подальший розвиток сімейства танків Т-80У/УД.

Виконання контракту «Завод імені В.О. Малишева» розпочав у квітні 2012 року і підприємство зіткнулося зі значними труднощами при поновленні танкового виробництва після більш ніж десятирічної перерви. У результаті перші п’ять танків «Оплот-Т», виготовлені за даним контрактом, були доставлені морським шляхом до Таїланду тільки 4 лютого 2014 року, а наступні шість танків – 31 травня 2015 року.

document.write(«»);