kraz-65032-type2-min

Вантажний автомобіль КрАЗ-65032 був створений в 1994 році і випускається вже понад 20 років. За цей час він зазнав численних модифікаціям і зараз випускається його друге покоління відоме як «тип 2».

З технічної точки зору ця машина є великотоннажним самоскидом підвищеної прохідності, тому в його конструкції передбачена посилена задня підвіска і колісна формула 6х6. Основне його призначення – перевезення насипних та інших вантажів по всіх типах дорого.

КрАЗ-65032-056 створений за класичною схемою і має кабіну капотного типу, з розташуванням водійського місця за двигуном. Така компоновка була застосована тут конструкторами заводу з метою полегшення доступу до силового агрегату для його обслуговування та ремонту.

У салоні кабіни встановлено сидіння водія з пневмопідвіскою, яку іноді замінюють на механічну. Пасажирські сидіння мають ресори і м’які подушки. Крім того, кабіна оснащена нагрівачем і кондиціонером.

Споряджена маса цього самоскида становить вісімнадцять тонн, а при необхідності він може взяти на борт і всі двадцять. Сама вантажна платформа виготовлена із легованої десятиміліметрової сталі і має об’єм в двадцять кубометрів.

В якості силового агрегату на КрАЗ-65032 використаний восьмициліндровий турбований мотор ЯМЗ-238ДЕ2 об’ємом 14,85 літра і потужністю в 330 кінських сил. Створений він повністю відповідно до екологічним стандартом Євро-2.

Трансмісія тут механічна восьми швидкісна марки ЯМЗ-2381, що має два робочих діапазони. Передачі переднього ходу оснащені синхронізаторами. Зчеплення сухе однодискове. Рульовий механізм з гідропідсилювачем.

Автомобіль випускається по теперішній час.

document.write(«»);