п

Минулого тижня губернатор Закарпаття Геннадій Москаль анонсував перекриття Закарпатської області від автомобілів, які нібито тимчасово ввозяться в Україну.

Олег Назаренко президент Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів прокоментував такий хід губернатора.

– Я виступав і виступаю за зниження податків на автоімпорт, за надання можливості кожному українцю придбати собі імпортне авто за адекватні гроші.

Але я був проти використання хитрих методів ввезення авто без сплати взагалі ніяких податків. Я вважав і вважаю, що тільки в мишоловці безкоштовний сир і різні пропозиції від ділків в мережі нашим громадянам придбати нерозмитнене авто, ввезене іноземцем, і нібито їздити недорого і безпечно – аферизм.

Ділкам лише б зняти гроші з довірливих громадян, тому їм показували рішення КСУ про заборону штрафів за частиною 2 СТ. 469 МКУ і вмовляли на купівлю нерозмитнених авто, мовляв фірма гарантує. Я ж завжди просив співгромадян не вестися на це, так як скільки мотузочці не витися, кінець – штраф майданчик. І ось перша ластівка.

Ви думаєте, що вона буде єдиною? Навпаки, всі губернатори дадуть команди чітко виконувати вимоги закону і всі нерозмитнені, авто підуть на штрафмайданчики.. Мені шкода людей, які стали жертвами шахраїв і придбали собі нерозмитнені авто, які підуть на штрафмайданчики, (я розумію, що ці покупки не від хорошого життя), але ж Закон є Закон і його треба виконувати, – пише Назаренко.

document.write(«»);