До настання літа залишилося зовсім небагато.

Разом з ним власники автомобілів зіткнуться з низкою проблем, пов’язаних з експлуатацією автомобіля під час літньої спеки. Щоб мінімізувати можливі незручності, експерти зібрали 5 основних правил, які допоможуть без проблем провести літній сезон, пише Автотема з посиланням на MMR.

Тримайте в автомобілі запас води

Наявність в автомобілі достатнього запасу води може виручити в різних ситуаціях.

Відомо, що влітку часто перегрівається двигун, а охолоджуюча рідина починає закипати. Подібна ситуація може застати вас в невідповідний момент, наприклад, в пробці. Компенсувати недостатній рівень охолоджувальної рідини можна звичайною водою. Звичайно, це тимчасовий захід, після потрібно обов’язково залити новий антифриз.

Слідкуйте за станом кондиціонера

Нерідко кондиціонер виходить з ладу в невідповідний момент. У зв’язку з цим варто ще навесні подбати про стан системи кондиціонування. Постарайтеся до настання літнього сезону провести діагностику і обслуговування кондиціонера, перевірити його герметичність і рівень фреону.

Вчасно міняйте літню гуму

Експерти давно вже довели, що в літню спеку зимові покришки починають вести себе непередбачувано: збільшується гальмівний шлях, машина починає «плисти» на поворотах, у багато разів зростає знос самої гуми. Якщо ви хочете довго користуватися вашим автомобілем, не забувайте вчасно міняти покришки правильної сезонності.

Використовуйте моторне масло підвищеної в’язкості

Експерти радять міняти масло не тільки по необхідності, але і по порі року. Так, для зими більше підійде моторне масло більш рідкої консистенції, а для літа краще максимально густий варіант з тих, які рекомендовані заводом-виробником машини. Вся справа в тому, що з підвищенням температури моторні масла починають розріджувати. Як наслідок, вони втрачають свої властивості, що призводить до зносу деталей.

Користуйтеся сонцезахисними екранами

Спеціальні сонцезахисні екрани обов’язкові в сонячну погоду. Вони дуже добре допомагають при тривалій стоянці машини на прямому сонці. Завдяки їм салон автомобіля не так сильно нагрівається.

Це основні правила, які допоможуть вам і вашій машині чудово провести літо.