85a952d5d5298fcde6d5f36c17c55e79_orig

З Тольятті прийшли чергові подробиці з приводу нового покоління популярного позашляховика

Губернатор Самарської області Микола Меркушкін і генеральний директор СП “GM-АвтоВАЗ” Джеффрі Гловер провели спільну робочу зустріч, підсумком якої стало декілька гучних заяв, що стосуються долі нового покоління позашляховика Chevrolet Niva. До цього сторони зустрічалися навесні, після гучного відходу концерну GM з Росії: на той момент постановка нового автомобіля на конвеєр вважалася справою фактично неможливим, оскільки для завершення проекту підприємству було потрібно близько 4 млрд рублів.

85a952d5d5298fcde6d5f36c17c55e79_orig

“З березневої зустрічі у нас намітився серйозний прогрес в розвитку нашого проекту. Уся команда заводу твердо націлена на завершення роботи. Упевнені, що ми незабаром запустимо в серійне виробництво сучасний автомобіль”, – повідомив Джеффрі Гловер.

При цьому генеральний директор автозаводу відмітив, що акціонери підприємства, ВАТ “АвтоВАЗ” і американська корпорація General Motors, нарешті зуміли знайти прийнятне для обох сторін рішення, а підтримка регіональної влади і федерального уряду (про проблему доповіли голові уряду країни Дмитру Медведєву і віце-прем’єрові Аркадію Дворковичу) дозволяє точно сказати, що робота над новою Chevrolet Niva буде завершена.

На жаль, конкретних термінів постановки другої генерації Chevrolet Niva на конвеєр Гловер не назвав: “Зараз ми проводимо її випробування в Європі, і їх результати перевершують наші очікування”, – підтвердив отриману нами раніше інформацію директор СП.

07c5e7c66b8933df59e3c3ffb7fbfff9_orig

Очікувалося, що основним силовим агрегатом для новинки стане 1,8-літровий бензиновий двигун (135 к.с. і 170 Н·м) за ліцензією PSA Peugeot Citroen, проте, за нашою інформацією, мотор буде іншим. Яким? Скоро будуть подробиці.

document.write(«»);