avto-ruls-00

Дуже часто автомобілісти, причому навіть ті, хто за кермом не перший рік, здійснюють дуже серйозні помилки, які можуть негативним чином позначитися як на безпеці самого автомобіліста і його пасажирів, так і на технічному стані авто. У нашому огляді сім найпопулярніших “шкідливих звичок” автолюбителів, від яких краще позбавитися

1. Антикрило як рокова помилка

avto-dzik-01

Багато автомобілістів встановлює на свій багажник антикрило. Це стало роковою “стилістичною” помилкою, особливо коли мова заходити про установку його на ті авто, для яких подібний аксесуар не передбачений.

2. Заміна аудіосистеми

avto-saund-01

Дуже поширена помилка багатьох автомобілістів – установка нового стерео на стару аудіосистему без зміни колонок. В результаті, у кращому разі, вийде огидний звук, в гіршому – зіпсується уся система.

3. Без прогрівання

avto-ruls-03

У певних умовах немає нічого гіршого, ніж набір оборотів без передбачливого прогрівання двигуна. В результаті – холодні поршні і холодне масло сприяють швидкому зносу двигуна, тим самим наближаючи ремонт і підвищуючи його загальну вартість.

4. Миття з милом

avto-ruls-04

Ще одна дуже популярна помилка – це миття автомобіля водою з милом або звичайним миючим засобом. Мити автомобіль своїми силами варто тільки звичайною водою і спеціально призначеними миючими засобами.

5. Тиск в шинах

avto-ruls-05

Багато автомобілістів, особливо молодих, ігнорують таку, здавалося б, незначну деталь, як регулярна перевірка тиску в шинах. Проте, якщо цього не робити, одного прекрасного дня колеса можуть піднести неприємний, а якщо дуже не повезе – навіть фатальний сюрприз.

6. Техогляди

avto-ruls-06

Автомобіль – як дитина: любить турботу, а точніше – потребує регулярного технічного огляду і технічного обслуговування. Основні речі, наприклад рівень масла, краще і зовсім перевіряти щодня перед виїздом.

7. Коли приходить туман

avto-ruls-07

Деякі водії з якихось, тільки їм відомим, міркувань, включають протитуманні фари завжди. Це заважає оточенню, саджає акумулятор і порушує закон у багатьох державах.

document.write(«»);