kiev-odessa-371x177

У розпалі сезон відпочинку. Через це набагато частіше трапляються заміські та міжміські поїздки. Але, багато водіїв, за рік звикли до міського трафіку, забувають, що їзда по трасі вимагає окремих навичок.

І якщо не дотримуватися правил їзди за містом, то поплатитися можна не тільки штрафом … Важливо не забувати, що на трасі набагато вища швидкість руху, тому потрібно розуміти, що і поведінка машини сильно відрізняється від того, до якого ми звикли в місті.

Пам’ятайте, що:
1. Критично збільшується гальмівний шлях, тому потрібно тримати більшу дистанцію. Золоте «Правило половини». Швидкість, поділена на два, дає безпечну дистанцію до авто що попереду в метрах.

2. Зменшується час для реакції на зміну обстановки. Через більш високі швидкості руху і монотонності оточення створюється оманливе відчуття, що все спокійно. Однак у разі виникнення будь-якої перешкоди на дорозі воно наближається критично швидко і часу на роздуми і дії залишається дуже мало. Наприклад, при швидкості руху в 110 км/год авто проїжджає 30 метрів за секунду! Так що, якщо в ста метрах попереду щось сталося, то часу у водія трохи більше 3 секунд !!!

3. Набагато вище ризик втрати курсової стійкості. Висока швидкість збільшує і сили, що діють на автомобіль. Це стосується як інерції, так і відцентрової сили. Шини просто не здатні втримати авто на траєкторії. Тому на віражах машина може не втриматися і її буквально витягує відцентровим прискоренням назовні віражу. Так що, ризик вилетіти з дороги на узбіччя, або зустрічну смугу дуже високий.

Завжди пам’ятайте про ці небезпеки, так як кожен з них може привести до важких аварій.

document.write(«»);