fb7df6e3ea5d63ba90b1d95c55bd2486

Бувають випадки, коли автовласника не влаштовує потужність двигуна машини. І тоді постає питання: як же збільшити його потужність? Звичайно, можна купити нове авто з більш потужним мотором, але це вимагає, як всі ми розуміємо, дуже великих матеріальних вкладень. Тому багато автолюбителів збільшують потужність двигуна вже наявного автомобіля. Відразу зазначимо, що це не така вже проста робота, як може здатися на перший погляд, вона потребує цілого комплексу заходів, пишеavtosovet.com.ua

Як збільшити потужність двигуна автомобіля

Існує кілька різних методів, що дозволяють підвищити потужність двигуна в тій чи іншій мірі. Це може бути не тільки переробка або заміна вузлів ДВЗ, але і зміна або встановлення нових частин вузлів поза двигуна авто. Найчастіше потужність підвищують за рахунок збільшення стиснення самих циліндрів, або збільшуючи подачу палива. Також потужність можна збільшити, змінюючи характеристику вхідних і вихідних потоків повітря.

Способи збільшення потужності двигуна

Почнемо з циліндрів. Сенс процедури полягає в тому, щоб циліндр стискав паливо якомога сильніше. Ви запитаєте, для чого? Все дуже просто: чим більша сила стиснення суміші, тим швидше вона згорає після займання іскрою. А це значить, що чим швидше згоряє паливо, тим більше виділяється енергії за одиницю часу. Збільшити силу стиснення можна, зменшивши обсяг камер, в яких згоряє паливо. Для цього можна або відфрезерувати площину прилягання головки, або поставити тоншу прокладку. Це можна робити в двигунах атмосферного типу. Слід пам’ятати, що працює цей метод до певного рівня, бо октанове число бензину безпосередньо пов’язане зі ступенем стиску і має свою межу, після якого, стискаючись в меншому обсязі циліндра, самозаймається. Це, в свою чергу, призводить до зменшення потужності.

Якщо двигун турбірований, то описаний вище метод не підійде. Для того, щоб збільшити потужність в турбірованому двигуні, треба, навпаки, встановити прокладку потовстіше, так як стискання в таких двигунах і без того високе.

Збільшити подачу палива можна кількома способами. Можна збільшити обсяг циліндра, змінити газорозподіл, збільшити тарілки клапанів, перепрошити електронний блок подачі палива. Також можна замінити рідний колінвал на колінвал з великим ексцентриситетом – при такій заміні потужність двигуна буде рости тільки на певних обертах, як правило, на великих, а ось на малих і середніх, навпаки, втрачається.

Як змінити потужність двигуна, не змінюючи його конструкції?

Як відомо, на засмоктування і виштовхування повітря двигун витрачає частину потужності. Щоб знизити витрату потужності на всмоктування повітря, необхідно встановити повітряний фільтр, який має нульову опірність. Також можна встановити на двигун турбіну. Збільшення потоку повітря дає максимальне згоряння палива, і воно згорає швидше.

Важливо знати, що турбіну треба забезпечувати холодним повітрям. Для цього встановлюється спеціальний радіатор, що охолоджує повітря, що надходить через турбіну в двигун. Можна також замінити вихлопну систему на ту, яка дасть мінімум опору вихлопним газам, що проходять через неї. Пам’ятайте, що збільшуючи потужність двигуна, ви зменшуєте ресурс всього вашого авто.

document.write(«»);