Дослідники авторинку склали рейтинг найпотворніших машин. Мова йде не про кількість продажів, а виключно про абсолютно провальний дизайн авто, пише Автотема з посиланням на MMR.

Почнемо з сучасної моделі ZPM AirPOD. Її головною відмінністю від інших автомобілів є силова установка, яка працює виключно на стислому повітрі. Запасу ходу двох балонів на 250 літрів вистачає на 150 кілометрів, а дуже швидка і проста заправка дозволила б скласти конкуренцію електромобілям, якби не зовнішній вигляд. Автомобіль, на думку експертів, схожий на шматок сиру, ніж на машину майбутнього.

Другий рядок за Martin Model 100. Це перша модель, дизайнери якої попрацювали з аеродинамікою. Силами інженерів в 1932 році з’явився один з найстрашніших автомобілів в усьому світі. Теж саме можна сказати і про Mohs Ostentatienne Opera Sedan. Лімітована машина з салоном з дерева і золота могла стати дуже популярною, але конструктор Брюс Мос вирішив, що водій і пасажири повинні потрапляти в салон тільки через одну єдину дверку, яка розташована позаду. Це і стало фатальною помилкою.

Також в список входять Davis Divan і Fuldamobil S-1. Обидва автомобілі мають всього три колеса в конструкції, але разюче відрізняються за популярністю. У першому випадку машина так і не знайшла свого покупця на території США, а ось другий автомобіль став дуже популярним.