Opel_Corsa_11

Американці краще оцінюють свої автомобілі, якщо вони обладнані рядом зрозумілих їм систем безпеки. А найбільш надійним автомобілем вони вважають Porsche

До таких висновків дійшло авторитетне американське агентство JD Power, опублікувавши звіт з назвою J.D.Power 2015 U.S. Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL) Study. Це дослідження агенство проводить вже 20 років підряд.

За звітом, американські споживачі вважають найнадійнішими легковички марки Porsche, які утримують лідерство вже 11 років.

Найменш надійними – виявилися “малюки” smart.

Безымянный

З лютого по травень було опитано більше 84 000 покупців і орендарів автомобілів, які їздили на них більше 90 днів. Люди оцінювали свій транспорт за 77 параметрами. У результаті складений рейтинг за шкалою з 1000 пунктів. В порівнянні з минулим роком, загальна оцінка APEAL виросла на чотири бали. Середній результат в преміум-сегменті покращав лише на один бал, тоді як масовий сектор підріс на цілих п’ять.

Помітимо, що Jaguar займав другий рядок і минулого року, а BMW тепер вийшла на третю з п’ятої, таким чином помінявшись позиціями з Audi. Бренд Mercedes-Benz перейшов на четверте місце, яке раніше займав Land Rover, що нині навіть не увійшов до п’ятірки. Кращим непреміальним брендом визнали MINI, хоча в Європі і нас він вважається преміальним.

Дослідники з J.D. Power також з’ясували, що деякі системи безпеки сприяють значному зростанню в рейтингу. Наприклад, загальна оцінка серед власників автомобілів, оснащених моніторингом мертвих зон, на 38 пунктів вище. Цю функцію мають 36% з опитаних хазяїв, і 69% з них використовують її щодня. Респонденти призналися, що готові доплачувати за виявлення “сліпих плям” в середньому $750.

Технології, раніше доступні тільки в преміум-класі, зробили крок в масовий сектор, і американські водії це оцінили, виставивши своїм машинам більш високі бали, ніж власники люксових автомобілів з тією ж начинкою.

document.write(«»);