road2.jpg.650x0_q70_crop-smart

Асфальт — не найкращий матеріал. На кожну виготовлену тонну він виробляє 27 кілограмів вуглекислого газу; він поглинає тепло і сприяє ефекту міського острову тепла. Тим часом наші гори пластику ростуть швидше, ніж їх можна переробити у шезлонги та пластикові пиломатеріали.

— Можливо, це не буде тривати довго. Голландська будівельна фірма VolkerWessels, пропонує нову форму земляного полотна, виготовлену з переробленого пластику. За словами Гордона Дерока (Gordon Darroch) видавництву Guardian, «пластикові дороги легші, завдяки чому знижується навантаження на землю, і порожнисті, тому прокладання кабелів і комунальних трубопроводів простіше. Частини дороги можна виготовити на заводі і транспортувати туди, де вони необхідні, в той час як коротший термін виробництва і малі витрати дозволять уникнути заторів, спричинених дорожніми роботами. Також легші матеріали транспортуються ефективніше», — відзначають автори ноу-хау.

Компанія збирається спробувати нове покриття в Роттердамі. Рольф Марс з VolkerWessells, дочірньої компанії KWS Infra, стверджує, що «пластик має всі переваги, порівняно з традиційним дорожнім будівництвом, як в укладанні доріг, так і в обслуговуванні».

Захоплива ідея, яка, ймовірно, логічніша, ніж дорожнє покриття із сонячними елементами. Цікаво, як дороги працюватимуть у холодному кліматі, коли пластик стане крихким.

document.write(«»);