Здатність автомобіля зберігати свою вартість зі збільшенням віку і пробігу – одна з найважливіших складових ліквідності, яка нерідко є вирішальним фактором його вибору. Експерти iSeeCars провели власне дослідження і назвали автомобілі, найменше втрачають у ціні через п’ять років після покупки, пише ТМ.

Проаналізувавши більш 4,3 млн продажів нових і старих автомобілів, фахівці прийшли до висновку, що краще за інших зберігають залишкову вартість позашляховики і пікапи, а електрокари і седани класу «люкс» втрачають в ціні швидше.

Так, найвигідніше через п’ять років експлуатації можна продати позашляховики Jeep Wrangler і Jeep Wrangler Unlimited – за цей час вони втратили всього 27,3% вартості. Третє місце з показником 29,5% посів пікап Toyota Tacoma.

Четверта і п’ята позиція також залишилися за пікапами – Toyota Tundra і Nissan Frontier, які за ті ж п’ять років подешевшали на 37,1% і 37,8% відповідно.

Крім них, в ТОП-10 автомобілів, які найменше втрачають у ціні, також увійшли: позашляховик Toyota 4Runner (38,1%), пікап Chevrolet Silverado 1500 (39,7%), пікап GMC Sierra 1500 (39,9%), Subaru Impreza (42,3%, тип кузова не уточнюється) і ще один пікап – Dodge Ram 1500 (42,7%).