Друзі, сьогодні мова піде про те, як самостійно відкрити машину, якщо Ви забули ключі всередині салону. Уявіть таку ситуацію: Ви сіли в автомобіль, завели двигун — і раптом Ви вірішили перевірити тиск в шинах або стан фар. Вийшли, двері за звичкою зачинили … І зрозуміли, що Ви — молодець. Ключі залишилися чекати Вас всередині, пише autodriving.net

 

Як же відкрити машину, якщо запасних ключів у Вас немає? Для оперативності можете скористатися перевіреним високотехнологіним засобом, ім’я якому — кувалда.

 

Але ми запропонуємо Вам способи трохи краще. Читаємо і заспокоюємо нерви.

 

Спосіб №1. Вам знадобляться:

 

– 1, 5 м сталевого дроту або міцної тонкої мотузки;
– Гумова ізолента;
– Дерев’яна кухонна лопатка

 

Що потрібно робити: Ваше завдання — протягнути дріт з внутрішньої сторони автомобільної двері і накинути петлю на кінці дроту на тягу дверного замка. Для того, щоб не подряпати стійку і двері в тих місцях, де Ви будете працювати дротом — краще ці місця проклеїти ізоляційною стрічкою. Якщо двері зачинилися щільно, потрібно її трохи віджати, щоб провести дріт — ось для чого потрібна кухонні лопатка. Вона не зашкодить покриттю кузова, і Ви зможете без шкоди трохи віджати двері автомобіля.

 

Отже:

 

1. Зав’язуємо петельку на дроті так, щоб один кінець дроту до петлі був довгим, а інший, по інший бік петельки — коротким, сантиметрів 15.

 

2. Накиньте довгий кінець на двері авто. Акуратно простягаємо петельку всередину, намагаючись накинути її на тягу замку. Є.

 

3. Тягнемо дріт за обидва кінці вгору.

 

4. PROFIT! Двері відчинені.

 

Спосіб №2.

 

Вам знадобиться: тенісний м’яч з попередньо проколупнути в ньому невеликої круглої дірочкою (0,5 см в діаметрі, приблизно).

 

Що робимо?

1. Щільно прикладаємо м’ячик отвором до дверного замка автомобіля.
2. Різко стисніть м’яч, щоб повітря увійшло в замок (не переживайте, якщо з першого разу не вийде — пробуйте!).
3. Вуа-ля! Можете діставати з машини свої ключі.

 

Крім вищезгаданих способів, на просторах інтернету Ви можете зустріти байку про те, як відкрити машину за допомогою мобільного телефону. Мовляв, якщо подзвонити комусь із запасним ключем, то він зможе передати сигнал з ключа через мобільник на замок автомобіля. Це всього лише міф. Ключі автомашин використовують ІЧ-сигнал для закриття дверей. Сигнал цей неможливо передати інакше, ніж напряму — при невеликій відстані ключа від ІЧ-пріменіка в ручці дверей.

 

Так що Вам залишається дріт, м’яч і терпіння. І в майбутньому — уважне ставлення до того, де знаходяться Ваші ключі. Удачі на дорогах.

document.write(«»);