Виробники постійно працюють над поліпшенням безпеки своїх машин. Сучасні авто володіють великою кількістю подушок безпеки, мають системи стабілізації і автоматичного гальмування. Однак ДТП продовжують забирати людські життя, пише Автотема з посиланням на MMR

Виявилося, що є автомобілі, в яких люди гинуть в аваріях частіше, ніж в інших транспортних засобах. В США склали статистику таких авто на основі даних американського департаменту транспорту, передає Forbes.

У список «небезпечних» увійшли 14 автомобілів 2013-2017 років випуску, водії і пасажири яких найчастіше гинули в аваріях. Якщо ви подивиться на нього, то зрозумієте – в «зоні ризику» зазвичай знаходяться невеликі машинки і спортивні купе. Перші просто не можуть забезпечити належний рівень безпеки через свої габарити, а другі спочатку створені для швидкості і агресивного водіння.

Найнебезпечнішим виявився маленький Mitsubishi Mirage (на фото з верху) – в середньому 10,2 автомобілів цієї моделі потрапляє в смертельне ДТП з розрахунку в 1 мільярд пройдених миль. На другому місці культовий Chevrolet Corvette (9,8 машин на мільярд миль). Ну а замикає трійку Honda Fit (7,7 авто).

Як відзначають експерти, середній показник по галузі становить 2,6 смертельні випадки на мільярд пройдених миль. Однак серед малолітражних автомобілів ця цифра становить 4,5, а у спортивних машин мова йде вже про 4,6 смертельних аваріях. Крім того, в цілому легкові автомобілі мають більш високий індекс смертності в порівнянні з кросоверами і позашляховиками.

Найнебезпечніші автомобілі США:

Mitsubishi Mirage: 10,2 смертельних ДТП на мільярд миль
Chevrolet Corvette: 9,8
Honda Fit: 7,7
Kia Forte: 7,4
Chevrolet Spark: 7,2
Subaru BRZ: 6,9
Nissan 370Z: 6,2
Nissan Versa: 6,1
Kia Rio: 5,9
Dodge Challenger: 5,8
Chevrolet Camaro: 5,5
Kia Soul: 5,3
Hyundai Veloster Turbo: 5,2
Nissan Versa: 5,2