chto_my_vdykhaem_za_rulem_sposoby_zaschity

Знаходячись в автомобілі, водій і пасажири наражають себе на небезпеку отруєння різними токсичними речовинами. Проте ризик цей можна мінімізувати.

З настанням жари в Інтернеті почала масово з’являтися інформація, що в розігрітому на сонці автомобілі скупчується багато шкідливих речовин, наприклад, від пластику. Так, за американськими дослідженнями, в такому авто тільки концентрація бензолу може перевищувати норму в 40 разів. Тому відразу включати кондиціонер не можна, а треба перед цим провітрити автомобіль хоч би пару хвилин. Це правильно. Проте багато лікарів радять звертати увагу не лише на розігрітий на сонці автомобіль.

Передусім, великої шкоди людина завдає собі, дихаючи вихлопними газами сусідніх за потоком автомобілів, особливо це стосується руху в пробках. Салонні фільтри рятують лише частково. Можна включити рециркуляцію повітря, але це лише допоможе на короткий час. Людина починає дихати вуглекислим газом, а якщо в салоні багато пасажирів? Ще один чинник небезпеки –автохімія, тим більше неякісна. Передусім, це відноситься до освіжувачів повітря, віконних омивачів і різних миючих засобів.

Тому можна виділити декілька правил, які допоможуть понизити ризик надихатися за кермом всякою гидотою і, таким чином, не зашкодити здоров’ю своєму і попутників.

Правило перше – уникати пробок.

Правило друге – не їхати за сильно димлячими автомобілями.

Правило третє – частіше міняти салонний фільтр і систематично чистити кондиціонер.

Правило четверте – використовувати тільки якісні омивачі, і не возити різну автохімію у багажнику.

П’яте правило – намагатися паркуватися в тіні, щоб салон не нагрівався; інакше – добре його провітрювати перед поїздкою.

document.write(«»);