osnovnye_oshibki_novichkov_za_rulem_2

Проаналізувавши з реєстраторів більше 1700 ДТП, фахівці визначили характерні помилки, які водії-початківці роблять за кермом.

Фахівці проаналізували 6 секунд до аварії в 1 700 відео з реєстраторів автомобілів. Результат показав, що причиною 58% всіх вивчених аварій стало відволікання водія від дороги. Серед них в 89% випадках автомобіль з’їжджав з дороги, а в 76% випадках – ударявся в автомобіль, що попереду. Якщо говорити про конкретніше, то, як видно з інфографіки, відволікання увага буває різним.

Так, в 15% випадках – це спілкування з іншими людьми в салоні. На другому місці – 12% – розмови по мобільному телефону. Третє місце – 10% -водії відволікаються, спостерігаючи за чимось в автомобілі. На четвертому місці – 9%- водії теж спостерігають, але вже за чимось поза машиною. П’яту позицію – з показником 8% – займають ті, що підспівують і пританцьовували під музику (і це за кермом!). Шосте місце – 6% – причепурювання (жінки дуже люблять це).

І на сьомому місці – знову ж таки з показником 6% – неуважні водії, які намагаються дотягнутися до чогось в машині: наприклад, дістати щось з безладу або що впало на підлогу.

document.write(«»);