Сьогодні хочемо розповісти вам ще про один цікавий автомобіль з міцним стилем і потужним двигуном – ГАЗ 24 3.0 Turbo.

 

Автором проекту є москвич Олексій Пелевін – з дитинства обожнює Волги, особливо 24-ої серії. У 2007 році Олексію трапилася нагода придбати за невелику суму таку машину, пише fishki.net.

 

Спочатку Олексію хотілося, щоб куплений ним ГАЗ-24m у дідуся просто їхав, але потім зрозумів, що його потрібно зробити дуже гідним, тим більше досвід з Волг у нього вже був. Так і було вирішено – побудувати цей дивовижний проект, який виявився візитною карткою можливостей Олексія і його команди.

 

Найважливішим аспектом при виборі базового автомобіля для нього була цілісність кузова. Пошуки донора тривали недовго – все вийшло досить спонтанно: наштовхнувся на оголошення про продаж ГАЗ- 24m 1986 року випуску з пробігом 15 000 км, з’їздив в Тулу, подивився на нього, очікування виправдалися. Так і була придбана у людини модифікована 24-а Волга, до якої колишній автовласник відносився дуже дбайливо.

Олексій займається створенням індивідуальних автомобілів, тому усі роботи над Волгою відбувалися в тюнінг-майстерні, в якій він працює. Спорудження автомобільного проекту – непросте завдання. Але найскладнішим для Олексія було створити команду людей для реалізації такого проекту, а згодом проектів.

А тепер детальніше про проект. Як тільки автомобіль був доставлений в Москву, його відразу ж розібрали, посилили кузов і тут почалося найцікавіше. Не дивлячись на те, що у майстрів був досвід подібної роботи, багато що доводилося робити наново.

Спочатку на Волгу був встановлений двигун 1jz-GTE і коробка автомат. Відкотивши автомобіль, було прийнято рішення поставити інший японський движок – 2jz -GTE VVT-i і механічну трансмісію. Скільки такому двигуну років і який у нього пробіг – не відомо. Такий мотор здійснювався з 1991-го по 2002 рік виключно в Японії. Він видає 280 к.с. при 5600 оборотах в хвилину і 435 Нм на звичайній версії і 451 Нм з системою VVT-i .

Замінивши в движку поршневі кільця і перебравши ГБЦ, майстри встановили новий імпортний мотор в підкапотний простір. Разом з цим були зварені нові кріплення для МКПП і вихлопна система. Заводитися мотор з першого разу не захотів, але потім все-таки завівся.

280 коней під капотом Олексію здалося замало. Він хотів зробити з російської Волги найпотужніший і швидший автомобіль – справжнього спортивного японця. Так було прийнято впихнути турбіну, а саме Garrett GTX3076R, під яку був виготовлений новий випускний колектор. Розмістилася турба просто чудово. Зараз 3,0-літровий японський движок видає цілих 420 к.с.

Авто було повністю перефарбоване (рідний колір був сірий), встановлені пластикові елементи кузова (капот, кришка багажника, передні крила, фартух) власного виготовлення. Обзавівся автомобіль і новим радіатором охолодження двигуна, який був замовлений в США і став на місце, як рідний.

“ГАЗ-24М” отримав дискові гальма з чотирьохпоршневими супортами фірми Proma і гальмівними дисками діаметром 330 мм. Спереду – кульова підвіска від 31105 з амортизаторами Bilstein B6, ззаду – незалежна підвіска від Toyota Mark II з регульованими по висоті кайловерами HKS Hyper D, амортизатори Koni.

Зірвати в занесення цей автомобіль досить легко, тому 17-дюймові литі колісні диски WORK REZAX були озуті шини Yokohama C.DRIVE розмірністю 235/40 R17. Робити задні арки роздутими Олексію не хотілося, і вони були перероблені зі збереженням стилю.

Приладова панель була виготовлена нова. В ролі приладів були придбані універсальні прилади DEPO (рівень палива, швидкість, тахометр і температура масла). Сам же салон був повністю перетягнутий шкірою і алькантарою. Старі сидіння залишилися колишніми, а ось від передніх довелося відмовитися – замість них були встановлені спортивні сидіння.

З інших особливостей автомобіля: форсунки 1000cc, блок управління abit, повітряний фільтр зниженого опору, вихлопна система Kаkimoto Racing, датчики Defi.

document.write(«»);