1438173115_18

PVP від компанії Panhard, яка була відібрана французькою армією в якості своєї легкої броньованої машини, протягом декількох останніх місяців кілька разів змогла продемонструвати свою балістичну стійкість і врятувала свої екіпажі.

• 2 березня 2015 року: в ході операції Barkhane під час проїзду за маршрутом відбувся підрив на міні, машина не постраждала;

• 5 березня 2015 року: в ході операції Barkhane при переїзді через міну стався вибух, один з пасажирів PVP поранений. Ремонт машини не був потрібний;

• 25 червня 2015 року: під час виконання місії Grupo de Operaciones Especiales Policiales (GOEP) в чилійській національної поліції, PVP потрапив у засідку і піддавався обстрілу протягом 30 хвилин. На машині залишилися сліди від 47 влучень куль калібром 7,65 мм.

PVP – легка броньована машина вагою до 5,5 тон, виробляється Panhard General Defense у виконаннях: командирська машина і машина зв’язку. Вона має невеликий розмір і шасі 4×4 підвищеної прохідності, має відмінну мобільність як у місті і на дорогах, так і на будь-яких типах ґрунтів.

Для підвищення захищеності в машині використана композитна броня, яка дозволяє забезпечити високий рівень балістичного і протимінного захисту при збереженні невеликої ваги.

Універсальна PVP також є відмінним засобом для експлуатації в якості машини спецназу або поліцейської машини. Понад 1200 машин PVP знаходяться на озброєнні французької армії, а також у багатьох країнах Європи, Південної Америки та Африки.

Захист екіпажу

Команди розробників при проектуванні машини в якості основного пріоритету зосередилися на забезпеченні захисту екіпажу, сфокусувавшись на трьох елементах:

• Шасі, яке є плодом багаторічного досвіду Panhard в області броньованих машин малої ваги. Воно базується на спеціальних каркасних мостах, розроблених Panhard і виготовлених на заводі компанії в Санкт-Жермен-Лаваль. Відмінна якість виготовлення забезпечується зварювальними роботами.

• Багатошаровий захист, який є поєднанням металевих і неметалевих матеріалів, зібраних в касети.

• Протимінний захист, який забезпечується комплектом для підвищення захисту екіпажу і включає в себе серед інших елементів подвійне днище і підвісні сидіння, що підвищують виживаність при підриві.

При бажанні, PVP може бути обладнаний додатковим навісним ґратчастим захистом проти РПГ.

Всі ці елементи дозволяють PVP задовольняти рівню 2 балістичного захисту за STANAG, а також рівню 2а захисту від мін і саморобних вибухових пристроїв, що є винятковим для категорії бронетехніки, масою до 5,5 тон.

document.write(«»);