VSc7vqSkN2w

Незважаючи на офіційні заяви, на території АМО ЗІЛ триває складання нових вантажівок.

Як повідомляє річний звіт АМО ЗІЛ, “в 2014 році були зібрані із запасів незавершеного виробництва тільки два ексклюзивні автомобілі “Мисливець”, серійні автомобілі ЗІЛ не випускалися”. При цьому “основну долю в продукції власного виробництва становив продаж енергоносіїв (тепло- і електроенергії) третім особам”. Інші офіційні зіловські документи також запевняють, що “АМО ЗІЛ припинило виробництво автомобілів і автокомпонентів”.

Між іншим, в інтернеті з’явилися знімки свіжозібраних вантажівок столичної марки! На фотографіях зображені ЗІЛ-432932, правда, з передком із склопластика, дизелем ММЗ і 5-ступінчастою коробкою передач СААЗ. Звідси поповзли чутки, що завод продовжить існувати, правда, скоротиться до компактного складального майданчика, де новинку збиратимуть дрібносерійним способом.

Проте, як виявилося, сподіватися на світле майбутнє Заводу імені Ліхачова не варто – в соціальній мережі “ВКонтакте”, з’явився коментар від одного з користувачів, який має безпосереднє відношення до створення нових “зілів”:

“Відразу відповім на питання: 1) Завод мертвий і більше не оживе; 2) Машини випускають по 5-10 штук в місяць, збираючи в одному цеху, який теж скоро загнеться; 3) Дешевше зробити на Мазі; 4) Купують тільки прибічники ЗІЛа, яким ціна не особливо важлива.”.

Що стосується опублікованої на фотографіях машини, це завантажувач сухих кормів ЗСК-10,0, якого зробили для прихильника марки з Іжевська. При цьому ціна цього екземпляра – чималі 2 279 000 рублів… Новий “Газон-next” вийшов би дешевше! Так що, побачивши “пластмасовий ЗІЛ” на дорозі, не дивуйтеся – перед вами одна з останніх (якщо не остання) вантажівок легендарної радянської марки.

document.write(«»);