007

Виробники постійно намагаються придумати нові методи забезпечення автомобільної безпеки, які покликані зберігати наші життя. Але частенько вони не приживаються.

009

Ракетні гальма

Сьогодні це звучить круто, можливо, це звучало круто і раніше, але я не упевнений, що ця ідея хороша з економічної точки зору. Складно уявити, скільки б коштувало б навіть хоча би протестувати цю технологію в ті часи! Не кажучи вже про ризик виникнення пожежі.

001

Датчик серцебиття Volvo

Датчик серцебиття Volvo – дивний винахід. Датчик спрацьовує і передає сигнал на брелок, якщо поряд з вашим автомобілем, або усередині нього, знаходиться хтось живий. Це дивно.

 

 

Подушка безпеки для пішоходів

 

 

Ще одна божевільна технологія, створена компанією Volvo і перейнята Landrover для їх нового Discovery Sport 2015. Система працює приблизно так: подушка розкривається впродовж 60 мілісекунд після спрацьовування датчика тиску на бампері. Треба зазначити, що працює технологія тільки при швидкості руху автомобіля в діапазоні від 25 до 50 км/год. Подушка розкривається в тому місці, де голова потенційно збитого пішохода зустрічається з лобовим склом, проте при цьому вона не заважає огляду, тому ви можете вільно продовжити рух до наступної жертви.

Двірники для фар

Це, хай і недовговічне, але корисне пристосування, завжди здавалося технологічним проривом. Не хвилюйтеся, концепт все ще живий! Багато європейських автомобілів оснащують омивачами, які періодично розбризкують засіб на передні фари.

002

“Детектор” бордюру

Сьогодні на автомобілях не рідко зустрінеш величезні подряпини, що стали результатом “сутички” з бордюром. З ким не буває! Було б добре, якщо виробники створили б сучасного спадкоємця цієї старої технології. Хоча, ви знаєте, можна було б спробувати подивитися в дзеркала заднього виду. Ну, хоч разок.

003

Вбудоване дитяче автокрісло

004

У 90-х роках технологія використовувалася компанією Chrysler, а нещодавно її успадкували і в Volvo. На жаль, ця напрочуд корисна функція для батьків, що турбуються про своїх дітей, так і не прижилася.

Бампер, наповнений водою

Задовго до сучасних буферів безліч автобусів оснащувалися бамперами, наповненими водою, завданням яких було поглинання кінетичної енергії, що виробляється при ДТП. Єдиним нащадком цієї технології на сьогодні є наповнені водою дорожні відбійники.

005

Датчик ременів безпеки

Ця технологія просто дратувала. Зовсім не дивно, чому вона не прижилася. Тільки уявіть, як важко жилося європейським паркувальникам, яким доводилося цілими днями пристібати ремені безпеки, щоб відігнати автомобіль на пару метрів! А якщо датчик виходив з ладу, то машина просто не заводилася. Ідеально!

006

Замітач для пішоходів

Цей концепт можна назвати предком подушки безпеки для пішоходів. Для скорочення кількості жертв ДТП компанія O’Leary Fender вирішила приварити до передньої частини автомобіля деяку подібність ковша, який підчіплював і тримав пішоходів. Вже краще в ківш, ніж під колеса.

007

Безпечне лобове скло Tucker

Цією технологією виробники нагородили автомобіль Tucker 48. Суть проста: під час ДТП водієві і передньому пасажирові автомобіля більше не доведеться розбивати головами лобове скло, воно з легкістю вискочить саме. Чудово!

008

document.write(«»);