Сьогодні, 7 серпня, у Львові правоохоронні органи представили жителям міста нову патрульну службу, уніформу та розповіли, чим нова поліція відрізнятиметься від старої міліції, повідомляє кореспондент Galnet.

Правоохоронці стверджують, що після революційних подій, після того, як країна стала змінюватися, їхня структура не може не зазнати метаморфоз, якщо вони й надалі хочуть бути захисниками правопорядку.

Головна ознака нової поліції – не так технічна модернізація, як видозміна внутрішня, «моральна», а повне переосмислення ролі правоохоронців та їхньої взаємодії з суспільством.

Практична суть експерименту полягала у тому, що у блоці міліції громадської безпеки Самбірського МВ були створені групи швидкого реагування (ГШР), до складу якої увійшло 52 правоохоронця. Роботу організовано у чотири зміни групами по тринадцять осіб, з яких п’ять правоохоронців середнього та старшого начальницького складу та один працівник ДАІ. ГШР працюють по дванадцять годин, після зміни – дві доби відпочинку. Для забезпечення негайного реагування на повідомлення громадян на зміну виставляється шість патрульних автомобілів.

«Скінчилася доба залякувань та кришування. Правоохоронні органи не можуть лишатися такими, як і рік назад. Після Революція Гідності та Ночі Гніву, стало зрозуміло, що та система, яка існувала раніше, не має права на життя. Це розуміє і сама міліція. Найосновніший наш обов’язок – це захист спокою громадян. Тому ми почали експериментальний проект, мета якого – кардинально змінити образ львівських правоохоронних органів. Перш за все, це зміни і у ставленні правоохоронців до громадян», – сказав заступник начальника ГУ МВСУ у Львівській області Руслан Домніцак.

1

3

document.write(«»);