Верховна Рада України у вересні розгляне закон про “Сервісні центри і сервісні послуги МВС”, який унеможливить “продаж” водійських прав.

0231_61716.jpg (33.1 Kb)

Про це у Facebook написав радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко.

“Згідно з законом, уся система контролю за якістю підготовки водіїв та іспитів на отримання водійських прав буде перебудована докорінно, щоб більше ніколи не допустити продажу водійських прав, за яким слідує загибель і травми наших співгромадян”, — повідомив політик.

“Минулий тиждень ознаменувався підписанням Президентом закону “Про національну поліцію” і “Про безпеку дорожнього руху”,відповідно до яких вводиться автоматична відеофіксація порушень правил дорожнього руху.

Незабаром, після устаткування небезпечних перехресть фото- відеокамерами, неуважним водіям або прийдется платити штрафи до бюджету, або ставати уважнішими в дотриманні ПДР.

При цьому завдання фото-, відеофіксації – це не наповнити бюджет за рахунок штрафу з недбалих водіїв, а підвищити безпеку дорожнього руху для того, щоб понизити кількість жертв і травм на дорогах України.

Проте фото-, відеофіксація порушень правил дорожнього руху – це не панацея від важких аварій людей, що ставлять під загрозу життя.

Як показано в сюжеті телеканалу “Україна”, дівчина за кермом, без будь-яких на те підстав відволіклася від водіння автомобіля, не пропустила автомобіль медиків і привела до важкої аварії з участю машини швидкої допомоги, в якій мало не загинула дитина, що народився раніше передбачених природою 9 місяців.

Чому цей і йому подібні правопорушення стають можливими?
Причина цього – корупція!

Корупція при видачі прав, не дивлячись на реальний рівень знання правил дорожнього руху і уважності при водінні транспортного засобу.

У результаті значна частина смерті на дорозі на совісті корупціонерів, що видають права “за сало” або за гроші.

Слава Богу, що в цьому випадку усі учасники ДТП залишилися живі і не отримали травм.

А завдяки блискучим і правильним діям лікаря швидкої допомоги життя немовляти було врятоване, попри те, що авто швидкої допомоги було перевернуте в результаті ДТП.

Доручив помічникові перевірити історію отримання водійських прав дівчини, дії якої мало не привели до загибелі немовляти і інших учасників ДТП.

Назву автошколи, в якій вона пройшла (якщо проходила) підготовку і історію отримання нею прав опублікую в окремому пості у Фейсбуці.

document.write(«»);