zaz-lanos-vs-lada-granta-page

Який автомобіль вибрати – українізованого “корейця” чи спадкоємця радянської “Самари”.

Після подорожчання автомобілів в два-три рази, для багатьох українців європейські, американські і японські автомобілі стали розкішшю. Тому доводиться придивлятися до бюджетного сегменту. А в ньому, як правило, вибір стоїть між давніми суперниками – ЗАЗом і ВАЗом.

Звичайно, є ще і “китайці”. Але поки що довірити їм своє пересування вирішуються не усі. Хоча та ж Geely все упевненіше займає український ринок.

Проте ми все ж зупинимося на очевидних конкурентах – ЗАЗ “Ланос” і Ладі “Гранта”. Припустимо, що у нас в кишені всього 200 000 грн, і нам треба вибрати, який з цих автомобілів купити.

Давай порівняємо їх, щоб зробити вибір.

1. Ціна

“Ланос” дешевший за “Гранту” приблизно на 10 000 гривень. До того ж дистриб’ютор ЗАЗа пропонує знижку на автомобілі 2014 року випуску. Торішній автомобіль вам обійдеться і зовсім в 151 011 грн.

У дилерів “Лади” в Україні ніяких знижок на даний момент немає.

2. Надійність

“Ланос” носить на решітці радіатора український шильдик “ЗАЗ” лише останні декілька років. Насправді, це усе та ж корейська модель Daewoo. Просто американський власник бренду – концерн General Motors – дозволив “АвтоЗАЗу” випускати автомобіль під власним брендом.

Lanos – хоч і стара, але перевірена часом модель, яка запала в душу не одному поколінню українців завдяки відмінному співвідношенню ціни і якості.

Корейський Lanos розроблявся на початку 1990-х компанією Daewoo в партнерстві з General Motors. А дизайном займалася італійська студія Italdesign Giugiaro. Також до розробки “Ланоса” залучали Porsche і інших європейських виробників автомобільних компонентів.

Daewoo повинен був стати конкурентом таких автомобілів, як Volkswagen Golf і Opel Astra.

Інакше кажучи, ЗАЗ “Ланос” замислювався і розроблявся за західними стандартами автомобілебудування. Тому авто вийшло досить надійним і якісним. Хоча, треба визнати, що багато автолюбителів відмічають: якість складання “Ланосів” в Україні останнім часом впала.

З Ладою “Гранта” зовсім інша історія. Її розробкою займалися виключно російські фахівці. Автомобіль замислювався, як спадкоємець ще радянського сімейства Ваза – “Самара”.

3. Безпека

Тут варто відмітити, що “Ланос” проходив краш-тести EuroNCAP, а “Гранта” – ні. На ВАЗі це пояснили тим, що не збираються поставляти автомобіль на експорт, окрім країн СНД.

Отже, про рівень безпеки Лади “Гранти” можна тільки здогадуватися.

4. Технічні характеристики

За технічними характеристиками автомобілі дуже схожі. Принципові відмінності, мабуть, хіба що в двигунах і просторі.

У “Ланоса” сучасніший, ніж у “Гранти”, двигун АCTECO, розроблений австрійськими інженерами компанії АVL. Це дозволяє йому при меншому об’ємі вигравати у “Лади” за такими показниками, як потужність і витрату палива.

А ось багажник значно більший у російського авто.

 

document.write(«»);