Знецінена національна валюта знову робить для наших співгромадян автомобіль розкішшю. Саме тому ми вирішили з’ясувати, що ще можна встигнути купити у вітчизняних автосалонах, якщо у вас в кишені менше 200 тисяч гривень або щось близько 8000 доларів?

Daewoo Matiz

– ВІД 126 500 ГРН

Найдоступніший новий автомобіль в Україні – це, як не дивно, узбецька малолітражка корейських кровей. Крихітна, але цілком розумна машинка, старанно і акуратно зібрана зі значно більш якісних комплектуючих, ніж запорізька і китайська продукція. Наприклад, частина Matiz досі комплектується чудовими японськими радіаторами! За вказану ціну, правда, можна купити лише авто 2013 випуску в самій обрізаної комплектації, в якій немає навіть запаски.
DAEWOO MATIZ
Мабуть, єдине, що в ній є, – це кермо, сидіння, чотири колеса і моторчик 0,8 л з п’ятиступінчастою механікою. Однак компактному авто цього двигуна в місті вистачає з головою – їде легка машинка дуже жваво і завзято. Оскільки свого часу Matiz жваво продавався в Західній Європі, то у нього немає таких провалів з пасивною безпекою, як у “китайців”. Порядок у Matiz і з надійністю, яка до того ж підкріплена “дорослої” гарантією – три роки або 100 000 км.

Geely CK

– ВІД 149 900 ГРН

Китайська модель вже не перший рік утримує одну з найнижчих цін на ринку. Звичайно, в найдешевшій комплектації. Geely CK теж немає ні єдиного сучасного атрибуту комфорту і безпеки – але в порівнянні з Matiz є хоча б запаска. Салон не назвеш зручним: він затісний, а пластик рясно виливає фенольні “аромати”. Отрада хіба в тому, що Geely можна назвати найнадійнішим авто з “китайців”, і це підтверджують таксисти: машина витривала і гранично проста в обслуговуванні, та й запчастини кишеню не тягнуть.
Geely CK
До речі, якщо хочеться трохи більше комфорту, то є сенс доплатити зовсім небагато. Geely CK з кондиціонером, гідропідсилювачем керма, електросклопідйомниками і центральним замком лише на 8000 грн дорожче куцою стартовою версії.

ЗАЗ SENS

– ВІД 154 000 ГРН

Запорізьке дітище веде свій родовід від Opel Kadett зразка 1984 року – саме на його агрегатній базі побудований вихідний Daewoo Lanos. Правда, економ-варіант ЗАЗ Sens отримав мелітопольські мотор (1,3 л, 70 л.с.) і коробку передач. У базовому оснащенні Sens зовсім порожній: на фірмовому сайті проти всіх опцій стоять прочерки …
ZAZ SENS
Гідропідсилювач керма здорожує машину на 4400 грн, а якщо захочете ще кондиціонер, центральний замок і передні електросклопідйомники, то доведеться викласти 171 600 грн. Чи “Сенс” в такому Sens – вирішувати покупцям.

BYD F0

– ВІД 159 900 ГРН

Китайський малюк – “неліцензійна копія” Citroen C1 першого покоління. Автомобільчик помітно тісніше, ніж Matiz, – заднє сидіння розраховане швидше на дітей. Зате F0 може похвалитися більш привабливим оснащенням : навіть у базовій версії є електросклопідйомники, бесьключевой доступ, кондиціонер і гідропідсилювач керма, а також фірмова “фішка” – світлодіодне підсвічування логотипу на задніх дверях!
авто BYD F0
У версії на 10 000 грн дорожче можна отримати ще ABS і дві фронтальні подушки безпеки. Доступним варіантам покладена тільки механічна КПП, а якщо захочеться автомат, то доведеться викласти 239 000 грн.

SAIPA TIBA

– ВІД 169 900 ГРН

Іранська марка Saipa – темна конячка: пару років тому вона пробувала самостійно вийти на наш ринок, а не так давно вирішила перейти під крило однієї з великих українських дилерських корпорацій. Тіба – найсучасніша модель виробника, якщо таке поняття доречно: по дизайну і технічному рівню вона десь на рівні кінця 90-х років.
SAIPA TIBA автомобиль
Компактний седан не блищить якістю матеріалів і збірки, салончик затісний, але багажник досить місткий. У стартовій версії є кондиціонер і магнітола з МР3-ресивером, а за 180 900 грн запропонують варіант з двома подушками безпеки і ABS. Судити про надійність конструкції настільки ж непросто, як і зустріти на вулицях Saipa: за два останні роки в Україні було продано трохи більше двох сотень іранських машин.

document.write(«»);