7079_akpp

З подорожчанням бензину пробки в мегаполісах не зникли – як не крути, але по великому місту зручніше і простіше їздити на машині з автоматом.

Вашій увазі Топ-10 найбільш доступних у нашій країні автомобілів з АКПП.

1. ZAZ LANOS – ВІД 216 480 ГРН

Ветеран запорізького автоскладання виявився найдешевшим авто з АКПП після відходу “автоматизованих” версій Daewoo Matiz. Знайомий кожному автомобіль комплектується чотириступінчастою автоматичною коробкою в парі з 1,4-літровим бензиновим мотором мощностью101 к. с.. Мінус одна педаль – плюс 20 тисяч гривень до максимальної комплектації з механічною коробкою. Оснащення цілком прийнятне: гідропідсилювач, кондиціонер, електросклопідйомники і підігрів сидінь. Правда, з безпекою проблема: подушка є тільки у водія, а ABS немає впринципі.

2. BYD F0 – ВІД 239 990 ГРН

Китайський мікроавтомобильчик, скопійований з колишніх Citroen C1 і Peugeot 107, може похвалитися найбільш привабливим оснащенням за мінімум грошей. У нього є ABS і дві фронтальні подушки безпеки, а в частині комфорту – отримаєте кондиціонер, аудіосистему з МР3-ресивером і навіть безключовий доступ.Автомат, правда, у нього не класичний – це лише роботизована п’ятиступінчаста механіка. Але тим, кому не потрібна “палиця-мішалка” і третя педаль, і цей варіант догодить – особливо з урахуванням ціни.

3. ZAZ VIDA – ВІД 279 400 ГРН

Колишній Chevrolet Aveo першого покоління, знятий з виробництва в Польщі в 2012 році, перебазувався на ЗАЗ, попутно змінивши ім’я. Силовий агрегат і комплектація практично аналогічні Lanos, так що вся різниця лише в трохи більш сучасному і просторому кузові. І, зрозуміло, ціною, яка вище на $2400.

4. PEUGEOT 107 – ВІД 280 030 ГРН

Всього 600 з копійками гривень не дали граціозному французькому компакт-хетчбеку випередити в нашому рейтингу запорізьку машину. Правда, він вже дуже компакт – на задньому сидінні комфортно буде хіба що дітям. Під капотом – літровий 68-сильний моторчик при трьох циліндрах в парі з роботизованою п’ятиступінчастою коробкою.Робот дуже норовливий і вимагає звикання до свого норовистого характеру, але зате машина дуже економна – навіть в інтенсивному трафік міста їй достатньо менше 6 л/100 км. Комплектація спартанська: в неї входять ABS і дві подушки, але немає “музики”, і навіть за кондиціонер треба доплатити, причому чимало – 20 500 гривень.

5. JAC J5 – ВІД 299 900 ГРН

Модель з п’ятіркою в індексі символічно посіла п’яту сходинку збірки. Китайський седан хизується по-східному щедрою комплектацією: тут вам і клімат-контроль, і навіть оббивка сидінь з нібито шкіри (от тільки при цьому підігріву у них немає).1,8-літровий двигун розвиває 132 к. с. і задовольняється 92-м бензином. Незважаючи на вітчизняну збірку, особливої популярності JAC J5 у нас ще не отримав.

6. GEELY EMGRAND 7 – ВІД 317 900 ГРН

Мабуть, найкраще авто не тільки в лінійці Geely, але і взагалі серед китайців, представлених в Україні. Emgrand 7 за два роки завоював успішну і чесну репутацію надійного, комфортного і при цьому недорогого у змісті автомобіля. Двухпедальна версія – з 1,8-літровим бензиновим мотором (127 к. с.) і сучасним безступінчатим варіатором.Примітно, що, на відміну від багатьох конкурентів, “автоматизований” Emgrand 7 доступний не тільки в максимальній, але і в базовій комплектації. Крім того, можна вибирати між типом кузова – седан або хетчбек.

7. PEUGEOT 301/CITROEN C-ELYSEE – ВІД 317 900 ГРН

Найбільш місткий автомобіль в нашій добірці: на його задньому сидінні можна сидіти буквально закинувши нога на ногу! Також в активі парочки французьких близнюків – колосальний багажник і дуже пристойна комплектація, незважаючи на бюджетну ідею машин. У колекції є два варіанти автоматизованих трансмісій: робот в парі з 1,2-літровим трьохциліндровим двигуном і класичний чотириступінчастий автомат з 1,6-літровим мотором.

8. HYUNDAI i10 – ВІД 318 700 ГРН

Найменший Hyundai в минулому році постав в оновленому вигляді. Будучи на 40 тисяч дорожче французького авто, він відрізняється помітно більш просторим салоном, кращою обробкою інтер’єру і багатою комплектацією. Під капотом – літровий 66-сильний мотор в парі з чотириступінчастим автоматом: для міста чотирьох передач вистачає з головою.

9. CHERY TIGGO – ВІД 332 200 ГРН

Єдиний кросовер, який зміг потрапити в наш огляд, і то, очевидно, “завдяки” своїм походженням. Китайська варіація на тему Toyota RAV4 минулого покоління вже не один рік відома на ринку і встигла пережити пару легких оновлень.Серед недавніх – оптика з діодними ходовими вогнями і довгоочікувана автоматизована трансмісія: п’ятиступінчастий робот. Привід у машини тільки передній, комплектація – єдина, але в традиційному китайському дусі щедра.

10. MG 350 – ВІД 333 900 ГРН

“Справжній англієць”, як нескладно здогадатися, насправді зроблений в Піднебесній, хоч і розроблений за участю інженерів з Туманного Альбіону. Автомобіль оснащений 1,5-літровим бензиновим двигуном (106 к. с.), пара якого – добротний чотириступінчастий японський “автомат” Aisin: ця ж АКПП ставилася на колишню Toyota Corolla.

document.write(«»);