4

Натхненниками проекту «Юна» були брати Юрій і Станіслав Алгебраістови, чемпіони СРСР з авіамодельного спорту. Саме вони займалися підбором і установкою «заліза».

Брати Щербініни приєдналися до проекту дещо пізніше – на стадії робіт з проектування і створення кузова. На відміну від більшості авторських автомобілів, у проекті «Юна» використовувався не двигун від газонокосарки, а повноцінний агрегат від дефіцитної «Волги» ГАЗ-24. Саме двигун і трансмісія ГАЗ-24 вплинули на остаточний дизайн і габарити кузова авто.

Брати Щербініни запропонували реалізувати кузов у формі спортивного двомісного купе. Тільки на розробку макету кузова «Юни» пішов один рік. Після остаточного узгодження параметрів і розрахунків (в цій справі Алгебраістов і Щербінін допомогли інженери Московського заводу малолітражних автомобілів) приступили до створення рами та майстер-моделі, виконаної зі звичайної деревоплити. Матеріалом кузова стала вже звична для авіамоделістів склотканина. З цього конструкційного матеріалу були виготовлені навіть анатомічні крісла для водія і пасажира.

document.write(«»);