novii_tip_svitloforiv

Цікаві пропозиції для організації дорожнього руху запропонували науковці. Європейські інженери створили новаторський світлофор, який за допомогою лазера проектує цілі голографічні картини.

Сьогодні важко уявити наше життя без лазерних технологій – вони вже повним ходом застосовуються в медицині та промисловості. В автомобільному виробництві лазер, до речі, використовується для зварювання та різання металу. Вже через пару років на автомобілі почнуть встановлювати лазерні фари. Сьогодні, до речі, можна придбати лазерні паркувальні пристрої для різних авто.

Нещодавно європейські інженери вирішили створити і лазерний світлофор. Він проектує перед автомобілем цілу голографічну картинку з пішоходами або написом «стоп», природно червоного кольору. У результаті водій моментально реагує на світло. Крім того, психологічно важко проїхати на червоний, так як картинка частково обмежує видимість. До речі, саме останній фактор викликає побоювання: в цьому випадку водій-порушник може створити значно більше небезпеки для учасників руху.

У соцмережах вже розгорілися дискусії з цього приводу. Одні кажуть – гарна ідея, кількість ДТП знизиться. Інші відповідають – це трата грошей, які можна пустити на більш потрібні цілі. Поки що лазерний світлофор існує лише віртуально. Цікаво, що покажуть реальні його випробування, якщо, звичайно, до цього дійде справа.

novii_tip_svitloforiv

novii_tip_svitloforiv_1

document.write(«»);