Нещодавно на Львівському бронетанковому заводі продемонстрували перший примірник модернізованого “Дозор-Б”, який до кінця літа має надійти у війська. За словами глави концерну “Укроборонпром” Романа Романова, представлений зразок відрізняється від моделі, яку показували взимку. Були враховані всі зауваження військових

avto-Dozor-B

За словами Романа Романова, модернізований “Дозор-Б” поїде на випробування. У Львові все готово для серійного виробництва українських броньовиків. Для виготовлення одного бронекузова йде 4 дні, для складання машини – ще близько місяця. Вартість одного ББМ “Дозор” в концерні оцінюють у 4 млн. гривень. Але от коли ж “Дозори” почнуть масово надходити в армію в концерні – замовчують і відповідають розпливчасто.

Нагадаємо, що епопея з серійним виробництвом “Дозор” тягнеться вже більше року. Ще на початку літа 2014 р Олександр Турчинов повідомив, що Україна готова закупити 200 “Дозорів”, але запустити їх у серійне виробництво концерн “Укроборонпром” поки так і не зміг. На те були різні об’єктивні і суб’єктивні причини. Новий дедлайн – кінець літа 2015. Ми продовжимо стежити за розвитком ситуації навколо “Дозорів”.

document.write(«»);