kraz_cougar_ili_gornyy_lev_v_stepyakh_ukrainy

Сьогодні для успішного проведення антитерористичної операції на Донбасі силові структури України повинні мати високу рухливість, яку можуть забезпечити бронеавтомобілі KRAZ Cougar.

Бронеавтомобіль українського виробництва KRAZ Cougar виготовлений за ліцензією канадської компанії Streit Group на базі шасі Toyota Land Cruiser 79 з круговим захистом від стрілецької зброї калібру 7,62×51 мм і осколків артилерійських снарядів з можливістю установки різних бойових модулів. Він відноситься до класу бронеавтомобіль APC (Armored Personal Carrier), призначений для ведення розвідки і проведення вуличних боїв в мегаполісах.Зовні машина відрізняється масивним переднім бампером, сприяючим зменшенню збитку при зіткненні.

А використання балістичної сталі в передній частині автомобіля забезпечить машині збереження цілісності корпусу при зіткненнях середньої величини.

Броня корпусу машини складається із зварної балістичної конструктивної сталі. Власні розробки і матеріали, вживані Streit Manufacturing, дозволяють значно понизити вартість машини при збереженні структурної цілісності і балістичного рівня захисту.

Однією з позитивних конструктивних особливостей кузова бронеавтомобіля стало те, що кожен член екіпажа забезпечений своїм індивідуальним виходом і зможе практично без зусиль покинути авто у момент смертельної небезпеки. При необхідності двері машини можуть бути задіяні і як додатковий захист від вогню стрілецької зброї супротивника, що особливо актуально при виконанні бойових завдань в зоні антитерористичної операції.

Внутрішній каркас авто виконаний з балістичної сталі і забезпечує перекриття і резервний захист найбільш вірогідних напрямів дії, таких як двері і вікна.

Усі двері машини забезпечені подвійною системою блокування, яке забезпечує відкриття/закриття дверей у бойовій обстановці у разі відмови однієї з систем блокування. По краю двері мають спеціальну вставку ущільнювача для їх герметичного замикання. А спеціальна розробка стійок дверей і петель забезпечує хорошу ергономіку і міцність.

Усередині може розміститися до дев’яти чоловік: троє спереду, шестеро ззаду на індивідуальних сидіннях. По бортах з кожного боку розташовані по три спостережливі віконця і бійниці для ведення вогню із стрілецької зброї без виходу десанта назовні.

Скління

Комбіноване скління кабіни броньовика, що складається із скла, полікарбонату і майлара, виконане на основі інноваційних технологій. Стекла завтовшки 39 мм. Антивідкольний щит надає захисту екіпажу від відколів скла, протиударний захист і прекрасну оптичну якість. До того ж усі зовнішні стекла захищені від дій каменів, пляшок і інших предметів сталевою сіткою, яку можна видалити для очищення або заміни скла.

Броньований корпус і стекла забезпечують захист екіпажа по класу CEN Level BR6 (від 7,62×51 мм патрона NATO на дистанції 10 м).

Силові агрегати

Однією з основних вимог, що пред’являються до бронеавтомобілів такого класу, є підвищення параметрів рухливості, що, у свою чергу, спричиняє за собою необхідність застосування потужніших двигунів.

В ролі силових агрегатів для автомобіля пропонуються два бензинових 6-циліндрових рядних мотора: Toyota 1fz – FE 4,5і потужністю 218 кінських сил і Toyota 1gr-FE 4,0і потужністю 228 кінських сил, і турбованим дизельним 4-літровим агрегатом Toyota 4,0 TD потужністю 240 кінських сил. Далі крутний момент передається на осі за допомогою 5-ступінчастої механічної коробки передач.

Перший бензиновий двигун досить надійний і має високий ресурсний пробіг до капремонту. Основними його слабкими місцями є потіючий насос гідропосилювача і ролик ременя кондиціонера. Викликає незручність і той факт, що основна частина агрегатів змонтована в лівій області підкапотного простору.

Двигун 1gr-FE з робочим об’ємом 3956 куб. см. призначений для подовжньої установки. Його циліндри майже утворюють квадрат двигуна, а максимальна потужність досягається при 5200 оборотах в хвилину. Двигун наділений хорошим крутним моментом з максимумом 377 Нм при 3700 оборотах в хвилину. Газорозподільний механізм мотора оснащений системою VVT-i.

Вогнева потужність

Залежно від призначення на даху автомобіля можуть бути встановлені різні бойові модулі, які припускають наявність кулеметів калібру 7,62 і 12,7-мм або автоматичного гранатомета УАГ-40. Останній є плодом успішної співпраці українських і білоруських колег.

Його основною відмінністю стало те, що гранатомет розрахований на стрільбу боєприпасами стандарту НАТО на дистанціях більше 2000 метрів, і є ефективним засобом у боротьбі проти живої сили і легко броньованої техніки супротивника. Наявність фрикційного демпфера затвора, дульного гальма, поворотних ручок управління спусковим механізмом, збірного механічного прицілу в ручці для перенесення і 3-ступінчаста нарізка ствола дозволяють добитися вагомих переваг у використанні.

Це висока точність стрільби чергами, зменшення імпульсу віддачі, висока надійність і простота при виготовленні і експлуатації.

Маневреність і прохідність

KRAZ-Cougar наділений колісною формулою 4х4 і незалежною підвіскою, з великим ходом, що дозволяє бронеавтомобілю не лише долати різного роду перешкоди, але і забезпечує відносний комфорт членам екіпажа. Підвіска автомобіля ресорна з гідравлічними амортизаторами, а для підвищеної прохідності встановлена система блокування коліс.

У разі ушкодження цілісності шин автомобіля розміром 305/70R16, спеціальні кулестійкі вставки “Hutchinson runflat system” дозволять екіпажу деякий час здійснювати рух із спущеними шинами. Запасних два колеса встановлені в салоні автомобіля, що у свою чергу з’їдає корисну площу внутрішнього простору.

Для комфортного перебування екіпажа і десанта салон бронеавтомобіля обладнаний 2-стороннім радіозв’язком із зовнішніми джерелами, кондиціонером повітря і системою підігрівання підлоги.

З досвіду ведення бойових дій, є гостра необхідність мати не менше одного комплекту засобів радіоперехоплення на підрозділ, стаціонарно встановленого на бронеавтомобіль.

document.write(«»);