Компанія Mazda офіційно представила оновлену модель в Україні.

Місце для презентації було обрано дуже незвичайне — Національний ботанічний сад імені М.М.Гришка, пише Автотема з посиланням на motorsport.com.

Варто також сказати, що між світовою прем’єрою нової Mazda3 і виходом моделі на український ринок минуло лише півроку — в листопаді 2018-го в Лос-Анджелесі бренд показав новинку.

Слід одразу відзначити, що українська аудиторія отримає на вибір одразу два кузови Mazda3: хетчбек та седан. А це, до речі, пропонується не на всіх ринках.

Покупцям буде запропоновано бензиновий 1,5-літровий мотор Skyactiv-G потужністю 120 к. с., а також дизельний агрегат Skyactiv-D з об’ємом 1,8 л та потужністю 116 к. с. Всі типи двигунів агрегуватимуться виключно 6-ступінчастим «автоматом».

В оснащення моделі будуть включені система G-Vectoring Control Plus, що розширює функціонал попередньої GVC і забезпечує поліпшення можливостей в екстремальних умовах руху при зміні смуги і поворотах. З’явиться й адаптивний круїз-контроль з функцією Stop & Go — Mazda Radar Cruise Control (MRCC).

Базова комплектація Style з бензиновим двигуном оцінена в 675 900 грн (дизель – 755 900 грн), середня комплектація Exclusive з бензиновим агрегатом коштуватиме 729 900 грн (дизель – 809 900 грн) — всі комплектації доступні в обох кузовах.

А ось топовий варіант Premium можна буде купити лише в кузові седан та лише з дизельним двигуном. Його ціна складатиме 839 900 грн.

Дві топові версії отримають повністю світлодіодну оптику, новітні системи безпеки, як контроль втоми водія, систему кругового огляду на 360 градусів. Ну а топова комплектація відрізнятиметься кермовими пелюстками, аудіосистемою Bose, безключовим доступом, темною обшивкою даху всередині салону (на додачу до шкіряного салону) та навіть пам’яттю для положення дзеркал.

Проте й базова комплектація включає багато цікавинок, як 7-дюймовий дисплей на панелі приладів та проекційний екран, 8,8-дюймовий екран медійної системи з можливостями (Apple CarPlay та Android Auto), шкіряне кермо з підігрівом та систему I-stop для автоматичного запуску/зупинки двигуна.

Офіційна презентація моделі відбудеться 21 червня у салонах дилерів Mazda.