avto-KrAZ-MPV-Shrek-One

Броньовиком КрАЗ-MPV Shrek One зацікавилися військові багатьох країнах світу.

На Міжнародній виставці “Eurosatory 2015″ відбулася прем’єра чергової новинки “КрАЗу” – бронеавтомобіля КрАЗ-MPV Shrek One в модифікації Route Clearance Vehicle (автомобіль для розмінування маршруту). Це спільний проект ПАТ “АвтоКрАЗу” і канадсько-еміратської компанії Streit Group.

КрАЗ-MPV Shrek One – броньований автомобіль високої прохідності класу MPV (з протимінної захистом автомобіля) з днищем V-подібної форми, базою для якого послужило шасі всюдихода КрАЗ-5233 колісної формули 4х4. Він призначений для дослідження небезпечних ділянок, пошуку і знешкодження вибухових пристроїв.

Автомобіль оснащений краном-маніпулятором для розмінування зі спеціальним обладнанням типу Grasping rake та системою відеоспостереження, яке має дистанційне керування з кабіни. За бажанням замовника на кран може встановлюватися додаткове обладнання: вила, захоплення, пристрій для руйнування кірки, камера телевізійного спостереження. Також автомобіль може бути обладнаний пристроями Air Digger и Water Disruptor.

Бронювання автомобіля КрАЗ-MPV Shrek One забезпечує захист від ураження стрілецькою зброєю, осколків гранат, підриву мін і відповідає рівню балістичного захисту B6 +/STANAG 4569 рівень 2. На замовлення споживача шини можуть мати систему централізованої підкачки або оснащуватися технологією RunFlat, що дозволяє рухатися після пошкодження із збереженням керованості.

Один з автомобілів, представлений на французькому міжнародному збройовому форумі, був пофарбований у білий колір, що підкреслює одне з призначень автомобіля – роботу у складі миротворчих місій ООН для знешкодження вибухонебезпечних ділянок.

На думку основної аудиторії відвідувачів експозиції, КРАЗ-ASV привабливий зокрема і тим, що може бути виконаний в декількох виконаннях: бронетранспортер Personnel Carrier (автомобіль для транспортування особового складу), КрАЗ–Ambulance (швидка допомога), КрАЗ–RCV (автомобіль для розмінування маршруту).

Слід зазначити, що очікування виробників броньовика в тому, що він буде затребуваний військовими і миротворцями різних країн світу, підтвердили вже перші виставкові дні. Попередні замовлення на цей автомобіль були отримані ще до експонування KRAZ-ASV на виставці.

За підсумками виставки з упевненістю можна сказати, що КрАЗ-MPV Shrek One займе гідне місце в одному строю з аналогічною технікою свого класу. Підтвердження цьому – багатолюдність експозиції протягом усіх днів роботи виставки, висока оцінка бронеавтомобіля знавцями озброєння з різних країн світу, а також кількість проведених запланованих і оперативних переговорів з делегаціями Африки, Європи, Близького Сходу і Південно-Східної Азії.

document.write(«»);