Дорога таїть безліч небезпек для автолюбителів, тому певний набір корисних навичок водіння не завадить нікому. Ми зібрали 10-ку найбільш необхідних умінь, які допоможуть автомобілістам зберегти нерви, гроші, здоров’я і навіть життя.

 

1. Здуті шини

 

Потрібно вміти вирівнювати машину при пробитому колесі.

Їзда зі здутою шиною – мабуть, одна з найважливіших навичок для автомобіліста. Важливіше її в цьому відношенні може бути тільки навик утримання управління автомобіля в момент різкого здування шини, наприклад через її прокол, чимось гострим.

 

2. Вихід із ковзання

 

Вихід із заносу дуже важливий.

Виходити з ефекту ковзання на дорозі на великій швидкості – дуже корисний навик, який стане в нагоді в несподіваних ситуаціях, пов’язаних з частковою втратою контролю. Для того, щоб освоїти цей навик, доведеться навчитися правильно гальмувати і повертати рульове колесо.

 

3. Рух у потоці

 

Медитація автомобілиста

Рух у потоці — це, мабуть, одна з основних навичок, який автомобіліст буде використовувати кожен день. Уміння тримати необхідну швидкість у потоці допоможе уникнути ДТП, а також знадобитися при русі в автомобільних заторах, на які припадає значна частина дрібних автомобільних аварій.

 

4. Гальмування з ABS

 

Просто педаль в підлогу.

Вражаюче, але як показує статистика, багато водіїв сьогодні не знають як поводитися у надзвичайній ситуації на дорозі. І це при тому, що на сьогоднішній день антиблокувальною системою обладнано понад 75% всіх автомобілів. Рецепт успіху при екстреному гальмуванні неймовірно простий – вдавити сильніше і якомога різкіше педаль гальма в підлогу.

 

5. Водіння в зимовий період

 

Треба своєчасно міняти покришки.

Водіння у зимовий період, коли дорога засипана снігом, покрита закатаним снігом або льодом, а також ожеледицею, має свою специфіку. Ця сама «специфіка» водіння починається з того, щоб своєчасно встановити на автомобіль «актуальні» зимові шини. Варто також виявляти додаткову обережність, залишати більшу дистанцію перед авто, що рухається попереду і їздити з меншою швидкістю.

 

6. Водіння в дощ

 

Потрібно бути гранично обережним.

Не менш актуальний навик, чим водіння в зимовий період. Варто пам’ятати про те, що дощ небезпечніше всього на початку, поки вода не змила з дороги пил. Саме цей мокрий пил створює свого роду мікро-сльоту на дорозі, яка сприяє ковзанню. Також не варто заїжджати в калюжі і проходити їх на меншій швидкості.

 

7. Обачність

 

Уважність на дорозі

Не зовсім навик, але теж дуже важлива річ. Хороший водій завжди повинен знати, що відбувається навколо і позаду нього. Для цього потрібно вміти добре користуватися дзеркалами свого автомобіля, а також уважно стежити за дорожніми знаками.

 

8. Механіка

 

Старші не завжди гірше

У наш час, коли все більше автомобілів переходить на автоматичну коробку передач, не варто нехтувати і механічною. Навик поводження з пристроєм такого роду мабуть обов’язковий для будь-якого автомобіліста і може знадобитися досить несподіваним чином на дорозі.

 

9. Парковка

 

Одна з найбільш важливих навичок

Мабуть, одна з найбільш важливих навичок – це різні види парковки. Однак секрет освоєння цього досвіду куди простіше, ніж сама парковка. Все що можна зробити – це як можна більше разів паркуватися і поступово, подряпаних машин сусідів буде все менше, а машина буде паркуватися все швидше і
точніше.

 

10. Самовладання

 

Будь спокійний і веди автомобіль

Дорога сповнена небезпек, напружених і непередбачених ситуацій. Саме тому правильний автолюбитель завжди, в будь-якій ситуації дотримується властивості, самовладання і веде себе чемно незважаючи ні на що. І веде себе чемно він, як під час їзди, так у випадку найбільш неприємних ситуацій.

document.write(«»);