У перші 6 місяців 2022 році на ринку зелених карток відбулося багато послаблень: так, зараз вже можливо і оформлювати зелену картку онлайн.

Як змінилися правила оформлення даного полісу та де придбати зеленку відтепер? Розглянемо усі можливі варіанти разом.

Оформлення електронного полісу та паперового: в чому різниця

Загалом, істотної різниці у оформленні паперового та електронного полісу немає, ви можете обрати будь-який доступни й або зручний варіант для вас.

Однак врахуйте, що не кожна страхова компанія надає послугу з оформлення зелених карток: тільки ті, у кого є ліцензія на видачу даного типу полісу. Серед них такі компанії, як УСГ (Українська страхова група), ІНГО Україна, UTICO, Перша, Княжа, АСКА, Оранта ТАС СГ, PZU Україна.

Де можна придбати зелену картку онлайн

Щоб купити зелену картку онлайн, ви можете використовувати як сайт страхової компанії, так і агрегатори пошуку — наприклад, Finance.ua.

Для оформлення полісу вам потрібно буде внести свої дані (номер авто, контакти тощо) та оплатити страхування онлайн.

Верифікація особи на сайті відбувається за допомогою шерингу документів через Дію. Партнерство з Дією дозволяє користувачам оформити зелену картку за лічені хвилини завдяки автозаповненню документів: інформація з Дії підтягнеться у заявку на купівлю зеленої картки автоматично.

Окрім цього, це вбереже користувачів від проблем з оформленням документів через одруки та помилки при заповненні заявки.

Зверніть увагу, що продовжити термін дії зеленої картки неможливо — по завершенню її дії вам просто необхідно буде придбати новий поліс.

Як користуватися зеленою карткою в електронному форматі

об скористатися зеленою карткою, вам просто необхідно буде назвати номер вашого полісу представникові поліції або оператору страхової компанії — номер вашої зеленої картки вже внесений в єдиний реєстр, всі необхідні для перевірки дані будуть відображені автоматично.

Аналогічно до цього, щоб скористатися послугами страхової компанії, просто зателефонуйте або напишіть оператору асистансу вашої страхової компанії та назвіть номер полісу.